Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Gyurka6 #4750 üzenetére

    az ip címből ki lehetne deríteni, hogy a zte router melyik oldalán van az lhg-5.
    számomra nyilvánvaló, hogy a lan oldalán, tehát a zte switchébe van bedugva. ekkor viszont az lhg5-ön átmenő forgalom nem megy át a zte router router funkcionalitású részén, csak a switch chipen, vagyis hiába állítana be routing szabályt a zte-n, azt nem venné figyelembe.

    pontosabban kifejtve az történne, hogy a ház2 gépei a zte-nek küldenék azt a forgalmat, ami a nasra menne, viszont a zte tudná magáról, hogy nem oda kell küldeni, ezért küldene egy icmp routing redirect választ a klienseknek. ezt meg lehetne előzni azzal, hogy minden ház2 gépre feltesz egy statikus routing bejegyzést, ami megmondja, hogy a nas-t a ház2-ben levő lhg5 ip címén keresztül tudja elérni.

    ezt a routing bejegyzést vagy felteszi kézzel minden gépre, vagy megmondja a dhcp szervernek, hogy tolja le statikus routing opcióként a kliensekre. na ezt nem fogja tudni megcsinálni szerintem a zte-vel.

    viszont ha a ház2ben a zte wan oldalán van valami módon az lhg5, akkor sima ügy, mert a klienseknek először a zte-re kell küldeni a forgalmat, és majd az áttolja a rádión a nas felé.

    a másik lehetséges verzió, hogy van a nasban még egy ethernet kártya, akkor az eredeti kártyának kioszt egy 150-es ip-t, ahogy eddig, a "mégegy" kártyának egy 1-est, és az lhg5-öket bridge-ként konfigurálva egyszerűen behúzza a nast a ház2 hálózatába is.

    [ Szerkesztve ]

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák