Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    addikt

    válasz palfitom #97774 üzenetére

    Hát ez meg olyan dolog, hogy ha már veszek egy 3500MB/s olvasás, 3000MB/s írás attribútumokkal rendelkező nvme-t akkor optimális esetben szeretném ezt ki is használni. Lehet mondani, hogy nem számít, de akkor hova jönnek a PCIE 4.0 nvme-k 5-7K sebességekkel? A konzolok is ezt fogják tudni, simán lehet, hogy ezekre írják majd a nextgen játékokat.

    Ez olyan, mint a tápok esete, ha visszanézel fél évvel ezelőtti táp teszteket vagy írásokat, mindenki esküszik, hogy óóó hát egy minőségi 500W még 10 évig mindenre elég lesz, erre most jöttek az RTX 3080-as kártyák és kiderült, hogy akinek 500W tápja van az cserélheti le, mert alsó hangon kell nekik 750W annyira megnőtt a fogyasztás.

    De mondhatnám a PCIE 3.0 sávszélt is, fél éve még mindenki azt mondta tök felesleges a 4.0 mert még egy 2080TI sem használja ki a 3.0-t. Erre kijött az RTX 3080 és kiderült, hogy már az is picit hátráltatva van a 3.0 által, szóval elértük a tetejét, ideje váltani 4.0-ra.

    Szóval pillanatok alatt változnak a dolgok, ma még lehet mindenki azt mondja elég egy sata ssd és tök ugyanazt hozza, de ne feledjétek a next gen konzolok már írtó gyors nvme-vel vannak szerelve és a játékokat is már eszerint, párhuzamos gyors adatkezelésre fogják megírni. Fél év múlva már lehet senkinek sem lesz ajánlott a hagyományos sata ssd.

    Csak pár gondolat a számtech világról, amin szerintem el lehet gondolkozni, ne rageljen be senki, nem meggyőzni akarok csak a tényeket vázoltam fel.

Új hozzászólás Aktív témák