Új hozzászólás Aktív témák

  • ovits00

    csendes tag

    Sziasztok!

    Nyáron kerestem egy 60%-os billentyűzetet munkába hordozáshoz. Nagyon sokáig válogattam, mert a Poker-t túl drágának találtam. Sokáig nem tudtam dűlőre jutni. Végül úgy voltam vele, hogy lesz, ami lesz megrendelem. A nagy igyekezetben csak másnap vettem észre, hogy Limited Editiont rendeltem (mert az európai webshopokban szinte mindenütt csak ISO kiosztású volt, én pedig ANSI-t kerestem). Röpke 5-6 hónap után meg is jött.

    Eddig -gumiharangos billentyűzetek mellett- csak egy Cooler Master Quick Fire Pro-m volt. Úgyhogy csak azokkal tudom összehasonlítani. A CM már lassan két éves. Baja nincs, de azért gondolom más lenne egy újjal összehasonlítani.

    Minőség-érzetre nagyon látni/érezni lehet a különbséget a két billentyűzet között. A Poker kicsi méretéhez képest meglepően nehéz. A fekete fém ház nagyon jó minőségű. Szeretem az egyszerűbb formákat. Nyáron még az alapján a pár kép alapján úgy voltam vele, hogy kissé gáz az az akrill csík középen, de így élőben egyáltalán nem rossz..
    A CM hangosabb és természetesen más jellegű a hangja is. Mindkettő mx brown kapcsolós, így itt nincs különbség. A QF Pro-n már ki vannak fényesedve a gombok, de lehet, hogy eleve nem is volt annyira matt, mint a Pokeren.
    A világítás nem különösebben érdekel; egyszer végignyomkodtam, és kész. A CM-en is általában ki van kapcsolva. Néha eszembe jut, akkor bekapcsolom és úgy marad egy pár hétig. A Pokeren talán van/lesz értelme használni egyedi színeket/kivilágítást a beprogramozott gombokra. Bár egyelőre még nem tudom, hogy használom-e ezt a makró funkciót.

    Ami viszont durván szokatlan az a mérete, és a méretéből adódóan a gombok hiánya. remélem meg fogom tudni szokni. Egy nap használat után még keresgélnem kell hol is vannak a kurzor gombok. A ritkábban használt gombokról nem is beszélve. Az ESC legalább közel van, kár hogy a vim-et csak ritkán használom, abban pont kapóra jön.

Új hozzászólás Aktív témák