Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    válasz Mephike #73130 üzenetére

    Nagyon jó kis kapcsolók az Akko-k ár-értékben :K Annyit hozzá tennék, hogy ezek gyárilag kent kapcsolók:

    The stem and spring has been processed through dry film lubrication, with machine lubrication applied on the metal leaf corners.

    Akármit is jelentsen a dry film :DDD

    Illetve egyes Akko kapcsolókból kapható külön kent (lubed) verzió is az Akko-tol, ezeket a fentebbieken túl kézzel is megkenik a sideraileken és középen az alsó ház stem oszlopát kívülről:

    Bottom housing stem rail and cylinder will be hand-lubed in addition to the dry film lubrication on stem and spring as well as the machine lubrication on the metal leaf corners like the regular CS switches.

    Kenéshez Krytox GPL105 olajat és Krytox GPL-205 G0 -t használnak.

    A sima kapcsolók nagyon jó árban vannak, 12-13 USD körül van 45 db, viszont Akko CS Jelly Black, White és Akko Silver-nél amik nekem vannak, azt vettem észre, hogy hajlamos a leaf és a rugó nem kívánatos hangokat produkálni, de ezek megszüntethetőek a kapcsolók kenésével. A CS Jelly White-ból van "lubed" verzióm, ott ilyen kellemetlen hangokat nem tapasztaltam, és ezek is nagyon jó áron vannak: ahhoz képest, hogy kézzel kent, csak 2-3 USD felár van 45 db kapcsolóra összesen. Nem véletlen, hogy ezek állandóan out of stock vannak az Akko oldalán, hamar elkapkodják őket állandóan, úgy vettem észre :)

    Maguknak a kapcsolóknak egyébként szép, magas (clack) hangja van. Azoknak az Akko kapcsolóknak amiknek nem átlátszó az alja ( pl Silver), azoknak mélyebb a hangja.

    Megemlíteném még a gyári 22mm-es rúgót ami a képeden is látszik, hogy szép hosszú. Nagyon jó gépelési élményt ad :) (gyári cherry rugó azt hiszem 14mm körül van)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák