Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz myckey #37965 üzenetére

    tesztekkel vigyázni kell, jól kiválasztott ventin nagyon sok bukik. gyakorlatban a felsőkategóriában már azon megy el a rangsor, hogy szuper, vagy csak egy közepesen jó venti kerül a bordára.

    SA elődmodellem van (IFX14), az SA felfogatásával és ventijeivel. 650rpmen (kb csendhatáron) még rendesen hűt, 2x1000-1100 körül nagyon szépen hűt és halk, 2x1300on meg kb hozza azt, amit az ember egy csúcshűtőtől elvár. pl 44fokos deltaTt 155-160Wos valós CPUfogyasztás mellett (3.6@1.48 egy q6600al, ez azzal a procival kb a még éppen elfogadható fesz 0.06os dropot is bekalkulálva).

    csúcshűtő kell? halk műküdést akarsz kemény tuninggal? csendet akarsz tuninggal? 32fokos deltaTt akarsz alapfeszes tuninggal? vagy úgy gondolod, hogy csendben alulfeszelve 30fokos deltaT az elvárt tudás?

    csúcshűtőt akkor kell venni, ha az ember vagy szénné akarja húzni a procit (alaplapot mondjuk megfelelően kell méretezni, nagyobb bordák eléggé rontják a lap szellőzését), vagy az ember tuningolni akar és mellette halk működést. esetleg alapórajelen kvázi csendet (csend értelmezésének tekintetében megoszlanak a vélemények). ebben a kategóriában pedig szerintem elvárás, hogy terhelve se hangosodjon semmi, és mégis elég legyen a hűtési teljesímény. illetve első esetben az ember úgyis vesz egy ipari ventit, benchelni... nekem is van a fiókomban:D.

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák