Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz vizipok74 #13575 üzenetére

    Ma ismét, jó néhány év után ismét kipróbáltam a klímával fűtést. Nem tetszett.
    Akkor valamennyire kellemes, ha egy már befűtött szobába belépek, de a folyamatosan áramló levegő (no meg a zaj) engem kissé zavart, feleségemet még jobban. Gyorsan beállítottam 20-ról 21 fokra a termosztátot, azóta az összes helyiségben egyenletesen fincsi langyos a hőmérséklet.
    A konyha/ebédlő még kvázi padlófűtéssel is rendelkezik, akárcsak a fürdőszoba. Ott 25-27 fok szokott uralkodni, kell is annyi, amikor kilépek a zuhany alól.
    Azt, hogy radiátoronként külön tekergessem, rémálomba illőnek érzem. A hálószobain van termosztátos szelep, ami 5-ből a 3-as fokozaton van, alváshoz nekem még úgy is túl meleg, 22 fok a hőmérséklet, mert túlméretezett a radiátor, hogy bizonyos esetekben ruha nélkül se fázzunk. Sajnos feleségem fázós, mint általában a nők.
    "Átlag ember nem fogja a konyhát, meg az előszobát ugyanúgy fűteni mint a hálót vagy nappalit."
    Szerintem átlagos emberek vagyunk, mégsem teszünk különbséget a helyiségek között, úgy érezzük jól magunkat, ha mindenhol az éppen beállított (20,5-21,5 fok) van. Ez a meglévő két darab beltérivel megoldhatatlan.

    [ Szerkesztve ]

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák