Új hozzászólás Aktív témák

  • zannor

    tag

    Sziasztok!

    Az alábbiak kapcsán kérném ki a véleményeteket:

    Adott egy 56 nm belterületű, szigetelt panellakás. Alapvetően a nappalit, étkezőt és dolgozót szeretném hűteni.

    A nappalit az erkény oldaláról (pont keleti fekvés) kb. 8:30-tól 12:45-ig, a nappali oldalát (pont nyugati fekvés) kb. 13:45-től napnyugtáig süti a nap.

    A klímaszerelő a felmérés szerint az alábbi képen látható 1.-es helyre javasolja felszerelni a 3,5 kW-os klímát. Elmondása szerint a dolgozót is le fogja tudni hűteni onnan és a bejárati ajtónál is érezhető lesz a (ott már csak valamivel) hidegebb levegő. A konyhát és a hálót nem fogja tudni lehűteni (ezzel alapból tisztában is voltam).
    Azt mondta tehetik máshová is, de csak nekem lesz nagyobb költség és nem nyerek vele semmit se.

    Én viszont tartok tőle, hogy onnan nem fogja tudni lehűteni még a dolgozót se (úgy gondolom, hogy így egy eldugott sarokba kerülne).

    Ezért felmerült bennem másik 3 alternatív hely.

    A 2.a és 2.b esetében a kültéri egység az erkélyre, a beltéri egység pedig a duplaajtó (az ajtók nincsenek fenn, teljesen nyitott rész) fölé kerülne. Így kb. 6-6.5 méter vezetékezés lenne szükséges.

    A 3. verzióban a kültéri egység a nyilt panelfalra az ablak alá/mellé, a beltéri egység pedig a dolgozószoba ajtó fölé kerülne. Így kb. 5-6 méter vezetékezés lenne szükséges.

    Klímából a javasolt
    - Polar SIEH0035SDA
    - Polar SIEH0035SDX
    - Gree Comfort Inverter GWH12KF
    - DAIKIN FTXB35C+RXB35Comfort
    - MITSUBISHI MSZ-DM35VA/MUZ-DM35VA
    klímákból a utolsót választanám.

    Mi a véleményetek? Fölöslegesen aggódom és jó az első hely is vagy javasolt valami más elhelyezés? A fenti klímák közül jó választás a MITSUBISHI?

Új hozzászólás Aktív témák