Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz tibibi #34596 üzenetére

    az Van több szempont amit nem mérlegelsz.
    1, Hitachi klímáknál, amiknél ki van emelve, hogy téli fűtésre alkalmas 10 év garancia van. Az általam kiválasztott típus ilyen, - 20 fokig jó és - 15 foknál is még elég jó a hatásfoka.
    2,A házam 2006 ban lett építve, van rajt 5 cm szigetelés, átlagosan jó.
    A kazánom nem kondenzációs, de akkoriban az egyik legjobb volt. Ehhez képest egy mostani gázkazán kb 20 - 25% megtakarítást eredményezne alacsony előremenő víz hőfokkal, mivel lemezradiátoaim vannak. ami a mostani éves 420 000 Ft hoz képest(ebben benne van a főzés és a meleg víz is, ami kb 90 ezer forint) kb 70 ezer forint megtakarítás évente úgy hogy a mostani összeg (havi 35 ezres gázszámlám) a tavalyi enyhe tél alapján jött ki és sehol nincs túlmeleg, 22 fok.
    Egy új kondenzációs kazán a hozzá való kéménnyel alacsony hőfokú radiátorok cseréjével munkadíjjal kb 1,5 millió forint és az mellé kellene beraknom minimum 4 klímát nyárra ami további 800 ezer.
    Ezzel szemben a fenti Hitachi klíma telepítéssel 1,5 millíó +150 ezer a H tarifa. Van barátom aki ezt megcsinálja szerencsére, Eon. Az éves áram fogyasztása a tavalyi év alapján állandó használat mellett is kevesebb lenne mint havi 20 ezer ami a kondenzációs
    Kazán hatásfoka és az mellett ez nyáron klimatizált és megmarad a régi kazán is érintetlenül tehát marad egy komplett tartalék rendszerem bármi hiba esetén fűtésre meleg vízre, ami hatalmas előny.
    Arról ne is beszéljünk, ha összejon, a 7 KW napelem amit tervezek, havi 13 ezres törlesztés és nullás áramszámlát hoz tehát 5 év alatt megtérül a 1,5 millió forint amibe a klíma kerül.
    a gáz ára egy kiszámíthatatlan tényező akár csak 5 évre nézve es a kazán éves karbantartására embert találni alig lehet megfizethető kategóriában.

    Az hogy milyen érzés lesz? Nos kiderül. A gáztól nem vagyunk elhasalva, előtte vegyrstüzeléses házban laktunk öntvény radiátorokkal. Akkor volt otthon utoljára igazán melegem, mikor azt a kazánt megdobtam egy kis akáccal ahhoz a gáz sehol sincs.
    Az biztos, hogy nagyon várjuk azt, hogy a padlásszobákban végre hüvösben aludjunk nyáron. :)

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák