Új hozzászólás Aktív témák

  • Tibu966

    csendes tag

    válasz Pietrosz #41965 üzenetére

    Sikerült rájönni... Köszönet Csaszu2 kollégának az infóért!
    Tehát: "Feszültségmentesített állapot után lehet állítani a hiszterézist, és kicsit a karakterisztikán is változtat. Fűtésben 17 vagy 18 vagy 19 vagy 20 C fokon indítva, az első 30 másodpercben kell lenyomni 5 másodpercen belül a +-+-+- gombokat, és állítható a hiszterézis. "
    Azaz Gree és Gree klón (nekem C&H) klímáknál ,ha 18 fokon indítom, akkor a végén 3-at ír ki, azaz -3 fokkal tér el a mért hőfoktól, és így tovább.. 20-nál 0fok... Szerencsére a karakterisztikán is változtatott, nagyobb hőmérséklet különbségre dolgozik a klíma, tehát ha nekem 5-ös (high fokozat, amiben 50watt csak a ventillátor teljesítményem), fokozatra rakom a ventilátort akkor nem áll meg néha amikor elérte a kívánt hőfokot, hanem szépen fújja folyamatosan a 40fok környéki levegőt . Az automata ventillátor fokozaton is normálisabb lett, a 48-58 fok környéki befújt levegő lement 40-50fok környékire, de ezt még jó lenne csökkenteni (amire egyenlőre csak azt a megoldást látom, hogy picit becsapom az NTC-t, ami a beltéri hőcserélőjén van... pl.: az NTC-vel egy párhuzamosan kötött potméter+ellenállással, amit lehet állítani...vagy van valami más ötletetek?) mert a COP annál rosszabb, minél melegebb a befújt levegő...!
    A többieknek írnám, hogy ha azt szeretnétek, hogy jobb COP-n menjen a klímátok, akkor mindegy mi a neve, akkor jártok a legjobban, ha minél nagyobb ventillátor sebesség és minél kisebb a befújt levegő hőmérséklete!!! Feltöltök egy diagrammot, amin jól lehet látni, pl.7fok külső hőmérsékletnél, ha 55fok a befújt levegő akkor csak COP=3,5, viszont ha 40 fok a befújt levegő akkor a COP=5,2!!!! Nyílván ilyenkor kissebb a teljesítménye, tehát ez csak azoknál működőképes beállítás, akiknél idáig pl.: 55fokot fújt alacsony ventillátorral, ők ha átkapcsolnak "high" ventillátor fokozatra ott bizony le fog menni a levegő hőfoka mert visszaszabályoz a klíma, és ezért majdnem a felébe fog kerülni ugyanannyi fűtés!!!.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák