Új hozzászólás Aktív témák

  • Jenne

    senior tag

    válasz rígel #47295 üzenetére

    "...Előbb-utóbb, ahogy egyre több klíma lesz , és elér egy kritikus állapotot, meggyőződésem hogy rá fognak szállni a hatóságok, és szankcionálni fogják..."

    Nálunk (ez egy dupla lépcsőházas 10 emeletes társasház) az egyik lakó önerőből szerelt fel klímát. Első emeleten lakik, és a tűzfalra, arra a függőleges falra amelyiken nincs ablak, nincs erkély, csak csupasz fal, oda rakta fel a klíma kültérit. Ráadásul közös képviselővel nem egyeztetve, lakókkal sem, ez egy ilyen ember. A szigetelt fal, azon az oldalon végig kőzetgyapottal van leszigetelve, mert déli oldal és melegebb, simán megfúrta, ráadásul elsőre nem sikerült pontosan és ki is szakadt két helyen, boríték nagyságú kőzetgyapot a fal szigeteléséből. Úgy akarta hagyni.
    Fel lett szólítva, hogy szerelje le, és javíttassa ki amit okozott. Nem tette meg, fel lett jelentve kk által, mint jogi személy által. Önkormányzattól, a Főépítészi Osztálytól kijöttek, hivatalból megbüntették (150.000 Ft), leszedették a klímát és felszólították az okozott kár kijavítására is. Van egy rendelet, miszerint (2014 óta talán?) be kellene adni a városi Főépítészi Osztályra a klíma felszerelést, lakók beleegyező aláírásával, ez a kérelem potom 30.000 Ft...és majd elbírálják.
    Vérszemet kapva a hatóság ezen, ha már itt vannak, végig járta az utcát, és sorban kiszabott egy csomó 100 ezres büntetést, szabálytalan klíma felszerelés miatt. Járdára kivezetett csepegtető...
    Ismerősöm a szomszéd 10-esben lakik, azt mondta nem fizeti be ...átadták a NAV-nak, az meg szépen behajtja.

    A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

Új hozzászólás Aktív témák