Új hozzászólás Aktív témák

  • kristof123

    őstag

    Sziasztok!

    Le szeretném cserélni a jelenlegi 9 éves monitoromat. Az utód szeretném, ha min. 24", 1080p, 144 hz és állítható legyen a magassága, mindezt 100k alatt (kalibrálással, szállítással.... együtt).

    A felhasználási terület: legtöbbet játék lenne (70-80%-ban), ami alacsony felbontáson CS 1.6/GO és fullhd felbontáson League of legends. Újabb, gépigényesebb játékkal szökőévente szoktam játszani. A maradék 20-30%-ban filmezés, olvasás, netezés... tehát általános felhasználás lenne, így szerintem mindenképpen IPS panel lenne a cél.

    Kicsit beleolvastam a topikba azt láttam, hogy az AOC 24G2 monitora van inkább favorizálva, de mivel jelenleg nem kapható, így kinéztem párat, amikkel kapcsolatban lenne pár kérdésem.

    - ACER NITRO XV240YPBMIIPRX
    Ehhez a monitorhoz 2ms válaszidő van írva, de 165 Hz (oc) képfrissítés. Válaszidőben rosszabb lenne, mint a másik kettő? Jelen esetben mit jelent az OC, mármint tudom mit jelent, de hogy lehet aktiválni? Okozhat károsodást a monitorban, ha 165 Hz-en használom? Garancia erre is érvényes?

    - ASUS TUF GAMING VG249Q
    Válaszidőben "jobb", mint a fentebbi Acer, de nem igazán volt megemlítve a topikban. Van ennek valami oka?

    - ACER NITRO XV272PBMIIPRZX
    A 24"-os társával ellentétben erre már 1 ms válaszidőt írnak... Viszont ez már 27"-os és olvastam, hogy ezen a méreten már a 1080p-s felbontás lehet hogy hátrányt jelentene. Vidéken nincs lehetőségem kipróbálni, így látatlanban kellene eldöntenem, hogy ez jó lenne-e.

    Ha a fent említett monitorok rosszabbak lennének, mint az AOC 24G2 és tényleg ő a best buy, akkor tudok még várni 1-2 hetet a vásárlással, persze csak ha forgalmazni fogják.

    Köszönöm a segítséget!

    Üdv,
    K.

Új hozzászólás Aktív témák