Új hozzászólás Aktív témák

  • E2E4

    aktív tag

    válasz Amerigo57 #108210 üzenetére

    Hogy őszinte legyek, csak a szemem kímélése miatt szerettem volna a 144 Hz irányába lépni.
    (Egy gyógyszer mellékhatása miatt szürke hályog keletkezett a szemiman, ez hatással van a bejutó fényre és az éleslátásra is. Mondjuk könyv / monitor még pont élesen látható, de pl. a 3 méterre lévő TV már neccesebb, emiatt abban is nagyobb képfrissítési frekvenciájú, NanoCell-es LG irányába léptem.)

    A szemre gyakorolt hatás és a képfrissítési frekvencia kapcsolatba hozható? : Nagyobb képfrissítési frekvencia = szemkímélőbb monitor? Vagy más szempontok – IS – szóba jöhetnek?
    Vagy a nagyobb képfrissítés frekvencia csak a gyors mozgású játékok használatánál ajánlható?

    Szóval igen, ha kell, elmegyek a drágább tartományba is, csak a szemeim kímélve legyenek és tényleg hosszabb távra vásárolnék monitort, elsősorban NEM játékra. Amiket ajánlottál, azok mind 60 Hz-esk. Ettől függetlenül az általad ajánlott monitorok szemkímélőbbek, mint pl. a kezdetben kinézett LG 24MP59G-P vagy akár a Dell P2419H?

    Mert bár most csak 60 Hz-el tudnám hajtani, de a következő PC vagy laptop biztos, hogy minőségibb és nagyobb képfrissítési frekvenciájú videókártyát fog tartalmazni, s akkor talán érdemesebb lenne már most egy oylan monitort venni, ami nagyobb képfrissítési ferkvenciát is tud.

    A legalább 10 éves futamidő pont ideális lenne számomra monitor esetén, emiatt az EIZO FlexScan EV2450 ár fekvését (90-100 eFt-os ár sáv) is bevállalnám. :R
    Igen, az EIZO-ról már hallottam. (Talán a legminőségibb monitorokat ők készítik.)

    [ Szerkesztve ]

    SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)

Új hozzászólás Aktív témák