Új hozzászólás Aktív témák

  • rasotamas

    veterán

    Sziasztok!

    Bocsánat az offért, ha van erre alkalmasabb topik úgy megköszönöm az átirányítást.
    Eljátszottam a gondolattal, hogy ahelyett, hogy vennék egy nagyobb monitort a játékba való beszippantós élményért amit a látóterem nagyobb részének lefedése ad, egyszerűen felszerelném a monitort egy tartókarra és közelebb hoznám, kb a billentyűzetemen a space gomb síkjába. Nyilvánvaló előny lenne hogy olcsóbb lenne a kisebb monitor.
    Nézegettem display viewing size kalkulátorokat, de elég bullshit dolgokat találtam.
    Minimum 26, maximum 70°-ot ajánlanak szélességben a látótér lefedésére, én nagyobbra gondoltam, legalább 90°-ra (ami egy kb 50 centi széles 23-mas monitornál 25 centis távolságot jelent.).
    Persze felmerül az életlenné válás problémája, tehát felbontást kellene-kellhetne növelni. Elméletben egy 23" monitor esetén FullHD 88 4k 44 centi az ajánlott nézési távolság, a 44 nekem fullhd esetén még tűéles, 30 centiről már nem hiszem, hogy ugyanezt érezném.
    Szóval mi az a minimális képpontszám amivel ilyen nagy térrészét le lehet fedni a látószögnek az immersion élményért?
    Nyilván van egy határ, egy 6" telefon hiába fullHD/QHD/4K, a minimális kényelmes fókusztávolság a szemnek ahogy én néztem minimum 15 centi (ezen a vr szemővegek lencsével segítenek), így maximum kb 54°látószöget tud lefedni.

    https://tinyurl.com/rasoapro

Új hozzászólás Aktív témák