Új hozzászólás Aktív témák

  • [Prolixus]

    addikt

    válasz arcitec #110619 üzenetére

    Azért én óvatosan bánnék ezzel a bestbuy kategóriával. A Dell S2721DGF a kövi panelt használja: LG Display LM270WQA-SSA2

    Ez gyakorlatilag egy továbbfejlesztett nano IPS panel, de alapjaiban ugyanaz mint ami az LG 27GL850B-ben van. Utóbbi glowjával végül én nem bírtam megbarátkozni, hiába fotón (saját készítésű összehaosnlítón) nem tűnt sokkal rosszabbnak mint a mostani 23 UltraSharp Dell-emen. Sőt ha sima fekete képernyőn néztem akkor is úgy voltma vele hogy ehh, rosszabb ez rosszabb de nem annyival.

    Aztán amikor sötét filmeket néztem direkt hogy teszteljem mennyire zavar (pl terminator, oh yeah), állandóan a sarkokhoz kalandozott a szemem. Nem tudom hogy ha full laikus tudatlanként beülök menniyre tűnt volna fel hogy világít a két alsó sarok, de így m,ondom zavaró volt főleg 150 ezerért. Az biztos nem segített hogy a glow feltűően más szűnő volt a panel két oldalán, jobban mint amit más IPS monitoirokn láttam eddig. (2 példány is volt nálam mert az első pixelhibás volt, de amúgy félelmetesen ugyanolyan volt a glow plusz minimális blb mindkét 27GL850B-n, szóval nem próbálkoztam harmadikkal hogy a panel lottó majd jobb lesz...valszeg ez ilyen)

    Ilyen-olyan fórumokon olvasni hogy ennek a Dell-nek már nem olyan vészes a glow-ja, hát meglátjuk.

    Az AUO M270DAN08.2 panelekről olvastam még jó, főleg az ASUS XG279Q-ban implementálva. Persze az elég drág,a de elvileg a frissne kijött Acer XB273U-ban is az van. Fél laikus oldalakon jókat írtak róla, de tisztességes szakiktól még nem láttam tesztet utóbbiról sajnos.

    MInden típusú panelen kissé másmilyen a glow, úgyhogy ezt is számíthat azoknak akik erre érzékenyek.

    [ Szerkesztve ]

    I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Új hozzászólás Aktív témák