Új hozzászólás Aktív témák

  • [Prolixus]

    addikt

    válasz arcitec #110624 üzenetére

    Igen olyasmi, többynire a képernyő sarkában világosabb szürkés/sárgás rész, ami változik betekintési szinttől függően és minden paneltípus picit más, de mindegyik IPS monitornál van valamilyen mértékben. Youtube-on van sok videó róla, de szerintem kamerával nem könnyű lencsevbégre kapni mert saját szemmel nem ugyanazt látod.

    Nem összekeverendő a blb-vel (black light bleed).

    Mivel alapvetően azt látod hogy a képernyő egy adott részen nem fekete hanem világosabb szürkés, így csak akkor zavaró ha sötét tartalmat nézel szóval a vizsgálata is full fekete képernyőn a legegyszerűbb. Ami nyilván a valóságtól elrugaszkodott mert senki nem fog fekete képernyőt bámulni átlagos hazsnálat mellett, de pl sötét folyósokon játszódó horror játék, vagy éjszakai jelenet kevés megvilágítással egy filmben (pl ezért említettem az első terminatort mert az tömve van ilyen éjszakai jelenetekkel) - ezeknél zavaró lehet. Ha kevés ilyen sötét tartalmat néz az ember, akkor kevésbé zavaró. Illetve az is ront javít az érzeten hogy mennyire van megvilágítva a szoba maga ahol az ember bámulja a monitort, nyilván full sötét szobában a legszembetűnöbb a jelenség.

    Nekem most Dell UltraSharp U2312HM van. Azon is van glow természetesen, de nem annyira zavaró átlagos felhasználás mellett mint az LG27GL850B. Nyilván azt látni kell hogy tökéletes monitor nincs, minden technológiának van hátránya, és ennyi pénzért is még kompromisszumokat kell kötni, szóval kinek mi számít nagy kompromisszumnak asszem.

    [ Szerkesztve ]

    I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Új hozzászólás Aktív témák