Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsiráfnyál

    aktív tag

    válasz Beri #114995 üzenetére

    Oké, és hogyan kéne jól kalibrálnom ? Három napja próbálkozom, de nekem nem tűnik úgy, hogy ezúton elérhető lenne a várt eredmény (azt sem zárom ki, hogy esetleg hibás lehet a példány, ami hozzám eljutott, bár ez nem látszik valószínűnek).

    Gyakorlatilag két 0-100 között állítható értékről (fényerő, kontraszt) van szó, az azért nem olyan nagy mágia, hogy egy ennyire szembetűnő problémán ne tudjak velük változtatni. De ennél jóval tovább is mentem (gamma, R/G/B balance, "digital vibrance", blue filter, és az OSD összes létező preset-je / színbeállítása), bármit bármivel kombinálok, ugyanott vagyok, a piros nem elég piros, a világoskék beleolvad a szürkébe, a citromsárga a fehérbe, narancssárga alapon a piros nehezen kivehető, és mindezek a három másik kéznél lévő eszközömön nem problémák.

    Kár, hogy képet / videót nem tudok róla csinálni, nem adják vissza az élőben látott állapotot.

    [Itt] az összes "cons" szekcióban azt látom, hogy "Low contrast", illetve fent fairi is hasonlókról beszélt. [1] [2] Ez az én valódi problémám, ezt pedig kalibrálással nem tudom megoldani, ha (!) jól értem.

    Ha jól értem, egészen egyszerűen mellényúltam, és olyan monitort választottam, ami minden áron a képfrissítésben igyekszik erős lenni, amit a színhelyesség / színmélység kárára ér el, én pedig valójában nem ilyen monitort keresek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák