Új hozzászólás Aktív témák

  • fairi

    addikt

    válasz CabalX #115597 üzenetére

    HDR és kontraszarány közt van összefüggés. Igaz sajnos HDr legtöbbször csak marketing hülyeség.

    Dinamikatartomány definiciója: legnagyobb fényességbeli intenzitás és a legkisebbnek az aránya amit a kijelző tud megjeleníteni, vagy a fényképező leképezni
    Mint a kontraszarány: kijelző hardveres tulajdonsága: legvilágosabb fehér intenzitása és a legsötétebb fekete fényességének az aránya.
    Kb egy és ugyanaz csak nézőpont más.

    Ha kijelző 600 nitre (fehéren mért) nyomja a fényerejét, úgy hogy közben képtelen a feketét dimmelni (lesz 0,6 nit) az nem lesz HDR, csak egy világos kijelző. :DDD

    Máskülönben ASUS ROG Swift PG27UQ elég értelmesen kezelte, SDR módban megszabtad maximális fényerőt, pl 200 nit, és azt nem lépte át míg HDR metaadatot nem kapott. ám FALD folyamatosan mükődött és dimmelt, így akár képtől függően 2000-10000:1 kontraszt is lehetett. (mélyebb feketék voltak mint a VA panelen ritkán, zónaszám míg mindig kevés volt) ha HDR metaadatot kapott akkor ignorálta a beálításokat és mehetett az 1000 nit is.

    probléma más volt, sajnos a zónavezérlés elég buta volt, így voltak bajok. IPS miatt gyakori volt a blooming, de azt durván tudta.

Új hozzászólás Aktív témák