Új hozzászólás Aktív témák

  • old_artist

    addikt

    Üdv Mindenkinek!

    Egy igen különleges tulajdonságokkal rendelkező 24"-os monitor érkezett a minap üzletünkbe.
    A ténylegesen 23,8"-os (16:9 arányú) Acer G247HYU smidp WQHD (2560x1440) felbontású, IPS paneles, sRGB színterű, FlickerLess fényerő-szabályozással, és ZERO Frame jelöléssel.
    Előzetesként csak annyit, hogy nagy meglepetést okozott több tekintetben is a monitor - ... és nagy hiánypótlás a 24"-osok körében.
    A csatlakoztatások terén szinte a ma használatos összeköttetéseknek megfelelően van rajta DVI, HDMI de még Display Port is.
    Az 1,5Wx2 sztereo csipogója, mint köztudott nem valami nagy durranás, viszont tesztelgettem egy kicsit a "színvilágát"- bekalibráltam, és megdöbbentően jó eredményeket hozott sorra a tesztek alatt.
    Nos nézzük:
    csak 4 egységnyi szürkeárnyalati tartományvesztése volt, a luminance átlagban csak 7%-ot tért el a 119cd/m2-re beállított értékhez képest, a színhőmérséklet meg átlagosan 200-250K° eltérést mutatott, ami egy igen csak jó eredmény.
    Kalibrálva meg a következőkkel szembesülhettünk :K :

    A design a megszokott, viszont az Acer tervezői már elhagyhatták volna ezt az ősrégi "X" lábat, és nagyon hiányoltam egy ilyen kaliberű monitornál legalább egy állítható magasságot, pivot módot, forgatást, és esetleg a VESA lehetőséget, továbbá legalább 1db USB 3.0-át. :W

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák