Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Babetta-X #134000 üzenetére

    A régi, pár tizengigás meghajtókkal nem a tárterület a legnagyobb gond, hanem baromi lassúak és hangosak, meg egyre megbízhatatlanabbak is, sokszor a lutri faktort növeli, hogy SMART-tot sem támogatnak, így jó esetben csak a bad sectorok meg a lassúság figyelmeztetnek, hogy halálán van, rosszabb esetben egyszer csak nem pörög fel többé.

    A barinő gépébe lehet elég lenne a procit kimaxolni, ahogy nézem a HP Pavilon G6 fogad A8-3500M-et, és A10-4600M-et is, vagy alaplapcserével (gondolom) i7 2620M a legnagyobb hivatalosan támogatott a TDP keret miatt, de szerintem nem hivatalosan a QM, HM-es prociba sem halna bele. A neten is ezt írják, meg a hivatalos Pavilon G6 service guide is megerősíti.

    Mondjuk azt nem tudom, hogy az AMD A8-ban, A10-ben a GPU milyen az inteles HD 3000-hez képest, vagy egyáltalán mit nyomnak ezek az AMD procik a 2. generációs i5–i7 M ellenében, mennyit számít a +2 mag meg a plusz cache.

    Esetleg még egy sima SATA3-as SSD mehet bele, ha most HDD van benne, az egész upgrade-et olcsóbban megússzátok, mintha új gépet venne, és egy jó pár évig használható lesz még bőven. Feltéve ha egyébként van olyan állapotban a gép, hogy még megfelelőnek ítéli a használatát.

    Ahogy nézem, a RAM-ot máris kimaxoltátok 8 gigával, egy jó darabig annak is elégnek kéne lennie sok mindenre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák