Új hozzászólás Aktív témák

  • Romvr

    őstag

    válasz Zsivaagoo #54487 üzenetére

    " Hűtője milyen? "
    Passz. Egy batár nagy fém borda rajta, csövekkel, egy 12cm-es ventivel ami keresztül fújja a lamellákon a levegőt. Mikor mértem még anno akkor alapjáraton 20 fok körül volt a CPU, játék esetén meg 45 magasságában. Direkt úgy vettem hogy hűtsön mint a barom. És még ráfér egy másik ventilátor is, igény esetén. :)

    "Tápod milyen?"
    Chieftek (vagy hogy kell írni) 500W-os APFC-s... ennyit tudok róla így 50km távolságból. Eddig a max 230W volt amit a konnektornál mértem áramfelvételt, játék közben. Gondolom még akad benne szufla, mert ezt a típust agyon dicsérték fórumokon anno.

    "Azon a 955(BE) procin lehet húzni kb. 3,8 GHz-ig nyugodtan."
    Mennyit számít az a 600Mhz? Sosem tuningoltam semmit, mert úgy gondoltam annyit úgy sem tudok húzni az alkatrészeken hogy látványos javulást tapasztaljak.

    "VGA: min. HD7790 / R7 260X és fölötte lévők "vágott dohánytól" függően."
    R7 260 jó áron van (~35) de kérdés hogy mennyivel jobb mint a HD6870? Néhány teszt szerint a mostani még jobb is, más szerint meg az R7 alázza... pedig ugyanazokkal a játékokkal és csúcs CPU-val mérik... ezért nem vagyok biztos benne hogy érdemes lenne ilyen VGA-t vásárolni. Az r9 270 már mindenhol ráver a HD6870-re így inkább azt vennék, még ha drágább is ~12 ezerrel.

    "Alaplap: pontos típus kell, mert AM3+ -osok között az olcsókba nem szabad FX-63xx/83xx procikat rakni, a kisebbek pedig szóra sem érdemesek."
    Szerintem inkább a kor az ami számít, nem az olcsóság, mivel elég régi az enyém.
    Ha így fejből kellene belöknöm akkor azt mondom hogy Gigabyte GA-MA770 UD3... vagy hasonló. Este meg tudom nézni. Az UD3-ban és a GA-MA-ban vagyok biztos (meg persze a márkában). Nem tudom ez mennyit segít.
    Szerk: Ránézésre ez az: [link]

    [ Szerkesztve ]

    "(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

Új hozzászólás Aktív témák