Új hozzászólás Aktív témák

  • AVhelper

    senior tag

    válasz JoceeHunt #12918 üzenetére

    Ha 4 m a legnagyobb nézési távolság, akkor elég a 114 x 203 cm-es vászon, és a 14 ember 3 sorban (sortávolság kb. 80-90 cm a szék vagy fotel kialakításától függően) leültethető. Ha több sorban ülnek a nézők, akkor persze megoldást kell találni rá, hogy a hátsó sorokban ülők is lássák a teljes képet. Ezt vagy a hátsó sor(ok) megemelésével - mint a mozikba - vagy a vetítővászon megfelelő magasságba helyezésével lehet elérni. Az utóbbi az egyszerűbb, de a nézési kényelem szempontjából rosszabb, mert a vetített kép aljának kb. 120-130 cm magasan kell lennie, feltéve hogy az első sorban ülők fejmagassága kb. ennyi. Vagyis a képre fel kell nézni, ami hosszabb időtávon kényelmetlenebb tartás.

    Ha a vetítőt nem akarjátok máshol is használni, akkor célszerű a mennyezetre szerelni, de persze az ehhez szükséges konzolt sem ingyen adják. Az olcsóbb projektorok általában úgy vetítik a képet, hogy annak alsó széle kb. egy magasságban van a vetítő magasságával (ez az asztali elhelyezésre igaz, mennyezetre szerelve értelemszerűen megfordul a kép és felső szélére vonatkozik a mondás). Ettől persze vannak eltérések, attól függően, hogy mennyi a vetítő un. függőleges Offset-je. De emiatt ne aggódj, minden vetítőhöz megtalálható a megfelelő képtávolság/képméret és elhelyezési kalkulátor.

    A nem teljesen elsötétített helyiségben történő vetítéshez mindenképpen nagyobb színes fénykibocsátású 3LCD vetítőt javasolnék. Most pénz visszafizetéses akcióban 250 eFt körül megvehető Full HD felbontású ez a modell. (Gyártót és típust a Moderátor kérésére kerülendő ezen a fórumon leírni.)

Új hozzászólás Aktív témák