Új hozzászólás Aktív témák

  • Dudee

    senior tag

    Sziasztok!

    remélem a megfelelő fórumra írok vászon ügyében (látom van házimozis fórum is, de ott mintha döntően audióról lenne szó):

    Elkezdtem kialakítani a szuterénünk egyik nem használt helyiségéből egy kis mozizós szobát.
    Nem túl nagy a szoba, 2.6 méter széles és kb 3 méter hosszú. Falakat Halltex panelekkel és egyéb szövetekkel csillapítottam, padlón vastag szőnyegalátét, és jó vastag szőnyeg.
    Sok mindent kell még csinálni, és korlátozott a ráfordítható pénz és idő, de lassan elkezdenék pakolni bele HW-t is, hogy kicsit készüljek a téli sötét napokra :)
    (amúgy a helyiségben tökéletes sötétet lehet csinálni nappal is)

    Szóval azt gondoltam, hogy egy 220cm széles (vetítési szélesség) vásznat tennék a 260-as falra, és mivel sokszor nézünk hdtv anyagot, ezért 16:9-es lenne a vászon.
    Így 20 centi maradna az oldalfal és a vászon közt, de az oldalfalakon a Halltex panelek fekete, matt szövettel vannak burkolva. (itt látszik: [link])

    A projektort két lépcsőben vásárolnám, most valami egyszerűbb/olcsóbb/használt, de fullHDs cuccot vennék, aztán 1-2 év múlva lecserélném valami komolyabbra, de addig is lássak nézzek valamit :)
    (mondjuk kalibrált VT60-as panasonic plazmához edződött a szemem, úgyhogy nem lesz könnyű dolgom, de hagyni fogom hogy a méret lehengereljen :) )

    szóval a tanács a vászon választásában kellene.
    Lehet kapni ekkora vásznat kb 250 ezer ft környékén, ami hosszú távra megoldást jelent? (pl Projecta Home Deluxe?)
    Vagy ezt is érdemesebb két lépésben, és ha igen akkor mivel lehetne kezdeni, ami ennél olcsóbb megoldás, és elvan vele az ember 1-2 évig? Ja, fix vászon kellene.

    Köszönöm szépen a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák