Új hozzászólás Aktív témák

  • LML

    tag

    Sziasztok!

    Próbáltam visszaolvasni UST projektor ügyében, de csak nagyobb bizonytalanság lett a fejemben, mint előtte volt.

    Adott egy ajándékba kapott -jelenleg még bontatlan- Epson Epiqvison 300W UST Projektor.
    (3600 lumen CLO, 1:1.5.000.000 Din kontraszt, 3LCD 10bit stb.

    Adott egy nappali, ahol egy VA paneles 70" Sony 4K LCD tv van jelenleg, amit 3,8m nézői pozícióból nézek, 99% FHD tartalmakat. (nem szeretem, sőt kifejezetten utálom a HDR-t, és nem igazán érdekel a 4K sem.)
    Amit nézek: Sorozatok, sport (F1, Nascar, NFL, ritkán BL, és Tenisz), valamint alkalmanként filmek. Sci-Fi elsősorban, oda meg nem árt a normális fekete.

    Viszont a jelenlegi elhelyezés érzésem szerint nem lesz megfelelő egy projektornak. A jelenlegi 70" még kényelmesen elfér, nagyjából 40 cm van a bal oldali (matt fehér) faltól, illetve 30 cm egy nappalibútortól a jobb oldalra.
    Ha 100" kivetítési méretben gondolkodom, akkor nagyjából 5-5 centi marad az oldalfal és a szekrény között is. Sötétet tudok csinálni, van fényzáró függöny, akár nappal is nézhető lenne a vetített kép.

    Ha átrendezem a nappalit (4.5x6mx 2.8m belmagasság) -ami amúgy részemről tervben van, Feleségem részéről kevésbé - akkor átkerülne az 6m-es falra a vászon, viszont a távolság nézői pozícióból lecsökkenne 2.8m -erős kompromisszumokkal 3.2m-re - , és vászon pont a 2.5m es üveg terasz ajtóval szemközti falra kerülne. (csak egy oldalról van üvegfelület, sötétítővel).

    ALR (CLR) típusú, keretes, fix vászonban gondolkodom, 100" méretben, nagyjából 200e ftos nagyságrendben.

    A nappali esetleges átrendezésével egyidejűleg a vászon- fal a vászon körül kapna egy sötét kő vagy matt fém burkolatot, a jobb oldali fal pedig egy sötét tapéta dekort. (ez amúgy is tervben van csak más felállásban a TV csere miatt).

    Amit várok: Nagyobb kijelző méretet, normális feketét, élénk(ebb) színeket (hiába van VA paneles TV-m, hiába cserélték gariban, akkor sem fekete a fekete, és akkor is vannak bevilágítási gondok a TV kijelzőjével, gondolom ez a típus ennyit tud).
    Tudok kompromisszumot kötni (sötétítés, egyes falak sötétítése.), és nem várom azt, hogy egy -alsó-középkategóriás UST projektor egy kistermes 30m ftos költségű moziteremmel felérő élményt nyújtson.
    Viszont azt elvárom, hogy ne legyen szarabb mint egy ugyanennyi pénzbe kerülő 85/90"TV setuppal kaptam volna.

    Amit nem szeretnék: kibontom a projektort és ezzel elbukok 300e ftot az árából.
    Megveszem a vásznat, összerakom, és ezzel annak az árából is elbukok 100e ftot.
    Majd kiderül, hogy az egész -számomra- úgy szar ahogy van.
    Eladom a cuccokat a bolti áruk feléért (projektor nem egy értéktartó dolog vmiért), majd rendelek egy 77-es OLED tv-t, és felrakom a mostani 70" helyére, aztán kalap kabát.

    Szóval, az a nagy kérdés, hogy adott helyzetben, melyikőtök, merre indulna el? :)

Új hozzászólás Aktív témák