Új hozzászólás Aktív témák

  • setup

    tag

    válasz Janaboy #60156 üzenetére

    Lehet érvelni a falfelület sötétítése mellett, de szerintem következetesebben illene. A fontossági sorrend, hogy első és legfontosabb a minőségi gép. A második a szoba világossága nyilván, hogy a gép adottságait ki lehessen használni. Hogy a szoba túlvilágított e értelemszerűen több tényezőből adódik.
    Én azért szavazok a redőnyre és a teli ajtóra, hogy az egyetlen fényforrás a projektor izzója legyen. Miután ez megvan bekapcsolom és ha a szoba világos, akkor a vetített felülettől lesz világos, mert mást nem világítok a géppel, a gépen kívül pedig más nem világít a szobában. Tehát a vetített felület veri vissza a fényt, ezért utána következetesen a vetített felülettel foglalkozom már, mint fényforrással, hogy az mennyi fényt ver vissza, milyen irányba veri vissza stb. ez mind „állítható” és ha mindet a környezeti adottságokhoz illően kiválasztottam és még mindig túl világos a szoba, akkor jönnek az egyéb felületek, amik sötétítésével még tovább tudom csökkenteni a szoba világosságát, hogy ne legyen túlvilágított.
    Ha lopnám a retorikát, ami a topicot jellemzi úgy fogalmaznék, hogy lehet azzal kezdeni, hogy fekete dobozzá mázolom a nappalit, hogy jó legyen a kontraszt, aztán utólag keverem az egyre sötétebb szürkét a vetített felületre, hogy ne vakuljak meg tőle, csak nem kéne reklámozni, hogy ezt így kell.
    Értem a többieket is, csak a házimozi gépeket azért otthonokba fejlesztik, nem denevérbarlangokba, tehát illene konszenzusra jutni, hogy egy otthonban is jól működő termékekről beszélünk. Ettől még a fanatikusok úgy is denevérbarlangban fognak mozizni nem? :)

Új hozzászólás Aktív témák