Új hozzászólás Aktív témák

  • yodamastah

    őstag

    válasz krilinn #6266 üzenetére

    3 meter szeles kep az 5 negyzetmeter. A TW9000 fenyereje kalibralva (cinema modban ben van a red filter) low lamp modban kb 600 lumen. MIndez kb kozepes zoom allasban. 7.5 meterrol a zoom kozel minimumon lesz, ami tovabbi fenyero csokkenest eredmenyez. Lesz mondjuk 450-500 lumened uj lampaval. Ezt high lampban feljebb tudod tolni talan ugy 600-650 lumenre. Matt feher vaszonnal ez kb 12 footlambert fenyerot jelent, ami kiindulasnak meg elfogadhato, viszont ahogy oregszik a lampa, a fenyero gyorsan csokkenni fog. Valoszinuleg keves lesz a fenyero mar par szaz ora utan.

    Szoval lehet nem lenne rossz egy kicsit emelt fenyereju de meg mozira keszitett vaszon. 1.2-1.3 gain legalabb jo lenne. Ezen kivul ha lehet vastag legyen a szovet, az hosszu tavon kevesbe hajlamos hullamzasra. Oldalfeszitett is jo lenne, de 300 szelesben 300k-ert ez nehez lesz...

    Esetleg ha le tudsz menni 260cm-re kep szelessegben akkor az sokat segitene. Az csak 3.8 negyzetmeter, matt feher vaszonnal 16 footlambert lenne high lamp modban a fenyero, ami pont idealis. Bar ahogy oregszik a lampa, ez is be fog menni valamikor 10 footlambert ala, ami mar sotet. De sokkal kesobb lesz keves a fenyero, mint a nagy vaszonnal.

    A fenti szamitasok csak akkor ervenyesek ha ragaszkodsz a jo on/off kontraszt megtartasahoz es a pontosan bekalibralt kephez. Vannak olyan kepi modok a tw9000-en ahol sokkal tobb a fenyero, viszont a kepminoseg itt gyengebb is lesz.

    Javaslom fel kellene keresni 1-2 ceget akik vasznakat forgalmaznak, es van nagy valasztek. Pl lsk.hu. Vazolni kellene az igenyeket, es kapsz par tippet mit vegyel.

    Az fontos megemliteni, hogy ha nem matt feher, hanem valamilyen emelt fenyereju fokuszalt vasznat veszel, akkor a kep homogenitasa nem lesz olyan jo, a vaszon texturaja tobbe kevesbe latszani fog. Hotspotting lesz a vilagos homogen feluleteken, es apro becsillanasok a vaszon anyagon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák