Új hozzászólás Aktív témák

  • péjé

    őstag

    válasz Gabesz87 #66217 üzenetére

    Sztem nem az igazi az lcd pixel shifit, ellágyítja a képet, nem olyan éles mintha natív 4k-t néznél, ez még az epson9400-re is igaz sztem. Ha 4k jelet kap akkor ráadásul a nagyobb színtérhez egy szűrőt is használ így a fényerő jó részét elveszíti + elég hangos lesz míg fullhd-ban pont tökéletes (epson 9400-ről beszélek).
    Képi hibás lcdből sztem könnyen gazdasági totálkár lehet, lehet egy kábelhiba vagy egy panelhiba esetleg komplett optikai blokk csere...ezeket hagyd ott, ha kell belőle vmi alkatrész az miatt meg lehet venni...alaplap, IO board, stb. Epson 7300/7400-et szintén nem venném, ha a 9400 nem tudja jól a 4k-t akkor ezek végképp nem.
    Sajna ez igaz a jvc-re is és a rezegtetett dlp-re is bár ott a képélesség már jobb.
    Vadássz le egy 9200-es epsont vagy akár 9300-ast, sztem nyomott áron találsz már ilyeneket és hasznád fullhd-ban. Én is néznék 4k-t de ezek a félmegoldások nem nem szimpik...majd lesz pár év múlva elérhető áron mondjuk natív 4k jvc használtan, akkor lehet megfontolom a váltást. A 4k felbontással ráadásul a nézési arány is változik...fullhd 1.5-1.6x a képszélesség....4k-nál kb 1.1x hogy a szemed lássa még a több pixel nyújtotta előnyt...1.6x-es távolságból a legtöbb ember nem tudja megmondani 4k-t néz vagy fullhd-t, valszeg én sem mivel (már) szemüveges vagyok. Lehet sosem váltok ha tudok venni egy Runco LS12-t vagy 3 chipes Christie-t...:-) Épp van egy ilyen Runco az ebayen....hejj ha bejönnek a számaim a hétvégén...:-)

Új hozzászólás Aktív témák