Új hozzászólás Aktív témák

  • Neoteric

    addikt

    Na végre valahára beszereztem és beüzemeltem a gépet. BenQ W1070 lett végül, elsősorban az ára miatt, de azt kell mondjam ennyi pénzért ez kurv@ jó. Tikkurila H499-es 240 cm széles falra vetítek, a képre merőleges oldalsó falakon egy darabon pedig sötétebb szürke árnyalat van, h a kép mellett ne egyből a világossárga legyen. Alapból cinema módot használom, gyárilag szerintem ez a legjobb, de egy teszt oldal kalibrálás után kapott beállításait a "user1" módban alkalmaztam és így még szebbek a színek, bár a fényereje gyengébb. Este tök sötétben tökéletes, félhomályban már nem annyira. (redőnyöm nincs, csak sötétítőm) A képeket amiket csináltam "user1" módban lőttem. Gondolkodtam azon h legyen-e keret, de végül úgy döntöttem h felesleges.

    Így néz ki a fal világosban:

    A projektor:

    Illetve pár kép:

    A dolog szépséghibája, h ahogy azt látjátok a 16:9-es képnél a hangfalak sajna belelógnak a képbe. Mennyezetre való applikálást atombiztosan csak a gerendán lehetett megoldani, így viszont vmivel lejjebb került a kép, amin a lens shift ugyan javított picit, de még így se tökéletes. Élményben viszont nem zavaró, széles vásznú filmeknél pláne, mivel akkor amúgy is csak fekete sávok vannak alul-felül.
    Hangjától illetve a szivárványtól féltem, utóbbit egyáltalán nem láttam (és más sem panaszkodott aki eddig látta), hangja pedig önmagában valóban hallható, de film közben ezt se nagyon venni észre, legfeljebb a csendesebb jeleneteknél. A 3D-t nem tudtam még kipróbálni, mert szemüveg alapból nem járt hozzá, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni.

    Egy szó mint száz nagyon tetszik a dolog, egyáltalán nem bántam meg a vételt, az élmény még übereli a mozit is, úgyhogy nem hiszem h egyhamar betévednék a cinema citybe. :))

    PSN: ne0teric_sAN

Új hozzászólás Aktív témák