Új hozzászólás Aktív témák

  • SzJoco_

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni.
    Adott feladat: egy irodahelységben a leendő net megosztása wifi routerrel. 28nm az egész, egy vékony beltéri ajtó, így a wifi képesség az kb nem számít, de ezen úgyse nagyon lehet változtatni. N-lite bőven megfelelne, nem lesz egy nagy net csomag, max ilyen 40 Mbitre gondoltam, de lehet, hogy USB-s Sticket vennék a Digitől (ha már az otthoni net is ott van náluk, ez esetben ugye 1 USB port)

    Nehezítő tényező: Van egy olyan multifunkciós készülék, amit még nem tudok, hogy hálózati vagy csak USB-s. Ha az előbbi, akkor tud hálózatra scannelni, akkor kellene egy hálózati háttértár (1 USB port), ha csak USB-s, akkor meg azért kell 1 USB port, hogy lehessen nyomtatni. Jól gondolom, hogy ez esetben lemondhatok a scannelésről?

    Meg lehet azt oldani, és ha igen, milyen módon, hogy az otthonról az irodai nyomtatóra küldjek el valamit? Ennek mi a módja? Én VPN-re gondoltam, valamelyik irányban, csak ugye akkor minden adat átmegy az otthoni vagy az irodai routeren, ami annyira nem szerencsés. (inkább otthonra vennék nagyobb, erősebb routert, oda egyébként is terveztem ilyen VPN-es megoldást)
    Mi van akkor, ha a VPN szerver valami miatt nem lelhető fel az interneten?

    Mivel költséghatékony megoldás érdekelne, ezért mindenképp valami OpenWRT vagy DD-WRT jöhet szóba. Ettől nem riadok vissza, bár igaz, nem csináltam még ilyet)

    Tudatos vásárló szeretnék lenni, nem olyan, aki vesz valamit, aztán kezd el gondolkodni/kérdezgetni, hogy ezt és ezt hogyan lehet....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák