Új hozzászólás Aktív témák

  • oszkaar

    csendes tag

    Szervusztok,

    Próbáltam visszaolvasgatni, de nem találtam egyértelmű választ a kérdéseimre.
    Olyan módon szeretném megosztani a bejövő netet (jelenleg egy vékonyka 50Mb/s-os adsl, de ez valszeg bővül hamarosan), hogy rugalmasan menedzselni tudjam az egyes eszközök csatlakoztathatóságát időben, illetve korlátozni tudjam az általuk használható sávszélességet. Az sem lenne baj, ha netán bizonyo napi/heti/havi adatmennyiség elhasználása után drasztikusan kisebb sávszélességet engedne.
    Mindemellet magas prioritással engedje a munkavégzésre használt saját gépem forgalmát (nem finom, amikor szaggat a skype egy meetingben, mert a kölkök youtube-oznak ezerrel).

    Szóval az egyik renitens gyerek miatt van szükség ilyenfokú állíthatóságra, gondolom ismerős szituáció sokaknál. Egy kis internet megvonással, néha annak belengetésével netán rá is lehet őket venni némi házimunkára.

    Nézegettem az Asus routereket, talán az adaptive QoS illetve Bandwith Monitor lehet megoldás, de mintha ez a funkció csak jócskán drágább modelleknél lenne elérhető. Esetleg AC66U-ban már használható? Netán ha a vendég SSID-k rugalmasan lennének korlátozhatók. Mondjuk az adatmennyiség alapján korlátozást nemigen láttam ezeknél sem.

    Ráadásul a probléma nem csak egyetlen router bekonfigurálására korlátozódik, mert szükség van egy ismétlőre az emeleten (ide UTP-kábel is fel van vezetve az elsődleges routertől) és mégegy másikra a földszint egy távolabbi pontján (ide csatlakozna egy smartTV). Erre a repeater célra milyen routert ajánlanátok, amin keresztül az elsődleges routerben beállított összes korlátozás érvényesül? Esetleg RT-N12?

    Nem zárkózom el CFW-től sem, főleg, ha valamelyik olcsóbb modellt alkalmassá tudja tenni az én céljaimra, de csak akkor, ha tényleg nagyon egyszerű a telepítése és beállítása.

    Köszönettel, Osz

Új hozzászólás Aktív témák