Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    Az imént vettem részt egy kis fejtágításon, amit hitelesnek tartott, a témát oktató és a gyakorlatban is alkalmazó szakember tartott. Visszakérdezni sajnos nem volt elég idő, úgyhogy Tőletek várok némi értelmezést és kiegészítést is — és persze a véleményetekre is kíváncsi vagyok.
    A téma a több légterű irodák, családi házak hálózati ellátása volt, ami éppen most itt is téma, ugye.

    Az nem lepett meg, hogy nagyon ellene volt a kombi eszközöknek, ennek az ésszerűsége az adott paraméterek függvényében könnyedén belátható.
    Ami viszont már érdekesebb volt, az az, hogy nagyon ellene volt a Mikrotik-eszközöknek, amint mondta, ígéretesek voltak, de a szoftverük nem tudta követni az elvárt fejlődési ütemet, úgyhogy kiszolgál ugyan mikrotikes ügyfeleket, de új beszerzéseket nem támogat.
    Szerinte az Ubiquiti sokkal jobb alternatívát kínál, már egy kisebb családi házba is jobb és a járulékos költségeket is figyelembe véve nem feltétlenül drágább a szokásos Asus/TP-Link/Netgear-vonal nem legolcsóbb termékeihez képest.
    Ahogy mondta, amint túllépünk az alapvető böngészés/levelezés/csetelés igényeken, és kell egy kis RAM, jobban járunk, ha nem a "fancy" áruházi eszközöket vesszük, mert akár azonos áron jobbat kapunk Ubiquitiből, illetve általam és eleve itthon nem ismert márkák termékeiből.

    Én nem ismerem ezt a vonalat — vajon milyen eszközökre gondolhatott?
    És eleve mi a véleményetek minderről?

    Köszönettel: MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák