Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz Gubek-Einste #64327 üzenetére

    Ezt azért szeretném finomítani egy kicsit!

    Az adott munkahelyen van egy darab router, nem is rossz fajta, jól beállítva.
    A gépeken megfelelő védelem van.
    Évek óta nem volt probléma semmilyen hálózathoz kapcsolódó szolgáltatással, sem funkció, sem sebesség nem hiányzik senkinek.
    Az egészet felügyeli valaki, igaz, távolról, de minden értesítést megkap.

    Így szerintem tökéletesen felesleges lenne egy felsőbb kategóriás rendszer, és az alapparaméterek szerint ez egy meglehetősen elterjedt felhasználástípus.

    Minek kellene itt áttekinthetőbbnek, jobban / központilag menedzselhetőnek lennie?
    Híve vagyok a minőségi eszközök használatának, és kissé bosszant a "legyen kilométeres wifi vasbeton falak között, gigabites torrent, szolgálja ki az egész rokonságot, és minderre 10e forintom van...", de szerintem érdemes, némi ráhagyással, beállítani egy plafont az igények szerint. Nem szeretem a feleslegesen megfizetett, ki nem használt szolgáltatásokat, pláne, ha további extra pénzbe kerülnek.

    Ezért is érdekelne az eredeti kérdésre a válasz: nyilván nincs éles határvonal, de mégis kell lennie egy tartománynak, ahonnét már érdemes feljebb gondolkozni.

    Lássuk be, ez a topic jellemzően egyszerűbb, típusigényekről szól, és ha az ideírók elolvasnák az összefoglalót, drasztikusan csökkenne a forgalom. Éppen ezért lenne jó, ha a Mikrotik/Ubiquiti-vonalat is érdemben tárgyalni.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák