Új hozzászólás Aktív témák

  • kateb

    tag

    Sziasztok!

    Megjött a Linksys EA8300 routerem. Beüzemelés elég gyors és zökkenőmentes volt. Üzemi hőmérséklete nem magas, épphogy langyos, zajtalan működés.
    Az elődjével, a D-Link DIR600-al már megcsináltam a házunk wifi térképét, ma szántam rá időt, hogy az új vasat használva ismét végigméricskéljem a helyiségeket.
    Egy Asus Memo Pad 581 CL tabletet és egy Redmi Note 5 pro telefont használtam a méréshez, mint az előző alkalommal is. A jelerősség figyelésére a Wifi analyzer appot alkalmaztam, a le- és feltöltési sebességet pedig az Ookla sebességmérőjével mértem.
    A net 100/10, kábeles szolgáltató.
    A tapasztalatok:
    A router az emeleten van. Ezen a szinten nincs drasztikus különbség a D-Link és a Linksys jelerősségge közt.
    Az alsó szinten kb -3 -5 Dbm-el erősebb a Linksys jele, mindenhol. Persze ezen 4 antenna van a D-Link egy antennájával szemben. Itt egyébként nagyobb eltérésre számítottam a mértnél.
    A nagy eltérés nem a jelerősségnél mutatkozott, hanem a letöltési sebességben. A D-Link 30-40 Mbit sebességet biztosított a 100-ból, a Linksys 100-ból 103- 105 Mbitet produkált.
    Számomra fontos eredmény volt a két telefon közti különbség is. A Xiaomi Redmi Note 5 pro kb 15-20 százalékkal jobb értékeket mutatott az Asusnál a wifi jelerősségét tekintve. Gondolom nagyobb nyereségű antennát használnak a Xiaominál, vagy egyéb hardver erősebb a házban, nem értek hozzá. 😊

Új hozzászólás Aktív témák