Új hozzászólás Aktív témák

  • meili

    tag

    válasz Alex91 #78478 üzenetére

    Rendben, meggyőztetek, kell az erősebb cucc.

    Egyébként nekem elég lenne, ha mondjuk 250 Mbit/sec-et tudnának a routerre csatlakozott eszközök. Ha jól sejtem, ez a 2,4 GHz-en elméletileg 800 Mbit/sec-et tudó routerekkel simán lehetséges. Ebben az esetben viszont nem kellene használnom az 5 GHz-es frekvenciát, és a 2,4 GHz pedig érzésre nagyobb területet tud lefedni.

    Jól sejtem, hogy az AP-kat minden esetben kábellel kell csatlakoztatni a routerekhez? Gyakorlatilag az a különbség az AP és a repeater között, hogy a repeater vezeték nélkül csatlakozik a routerre, emiatt nagyobb lesz a ping és az azon keresztül csatlakozott eszközökön lassabb lesz a net? Milyen sebességet tud egy repeater?

    Egyébként még nem ástam bele magam nagyon, de az okosotthon legtöbb eszköze nem közvetlenül, egyesével csatlakozik a WIFI-re, hanem egymással kommunikálnak és egy gatewayen keresztül csatlakoznak a WIFI-re. Tehát simán lehet, hogy 30 db érzékelő csak egy plusz lekezelni való egységet jelent a WIFI számára, és az általuk létrehozott hálózati forgalom is elhanyagolható.

Új hozzászólás Aktív témák