Új hozzászólás Aktív témák

  • freelanced

    addikt

    válasz Gubek-Einste #83184 üzenetére

    Köszönöm a válaszod!

    Tehát akkor lényegében a C7 vállalható.

    Az A7 nem volt Best Buy vagy csak simán annyival jobb lett ez az Asus, hogy váltotta? Azért kérdem csak mert tudom, hogy sokan szeretik külföldi oldalakon az A7-et, így érdekelt volna nagyjából, hogy viszonyul egymáshoz a kettő.

    _____________________________________________

    Kettő Ubiquiti routert néztem ki, ezek szerinted kiszolgálnának / ajánlottak vagy érdemes más modellt nézni?

    EdgeRouter X SFP
    EdgeRouter X

    Igazából az X olcsóbb is mint az Asus, az X SFP kb egy áron van.

    Persze tudom, hogy ez nem a legjobb felfogás a Wifi miatt hiszen úgy azért jóval többre jön ki, viszont jelenleg a ISP által biztosított modem / router is tud Wifit, tehát azt a részét akár használhatnám is tovább addig amíg nem veszek egy Ubiquiti AP-t a jövő hónapban mondjuk, vagy Black Friday fele.

    Ha jól látom az SFP megéri ha az ember több AP-t kötne rá hiszen minden csatlakozó tudja a 24V-ot, így nem kell (legalábbis egy szintig) külön táp az AP-nek. Illetve egyel több Ethernet van az SFP-n, sőt ha vesz az ember adaptert akkor az SFP helyére is kerülhet egy Ethernet.

    A testreszabhatóság előny, általában inkább kevésnek éreztem az eddigi lehetőségeket, bár bevallom az elmúlt 5+ évben nem haladtam a routerekkel.

    Szoftverfrissítések terén is ideálisabb az Ubiquiti, tehát akár hosszabb életű is lehet mint egy aio darab, illetve elvileg Wifi minőség téren, nyilván drágábban, de megbízhatóbb rendszer építhető ki. Mivel szinte nem használok jelenleg Wifit, így nekem ráér apránként, később kiépíteni, addig el tudok lenni csak a kábeles verzióval.

    Kérdés, hogy a fenti két modell elég-e, kiszolgálják-e az 1000Mbit/s-os csomagot, vagy esetleg más modellre gondoltál az ajánlott alatt.

    Mondjuk ahogy nézegettem ha lemond az ember néhány szolgáltatásról (pl. qos ) akkor elvileg vinnie kell, egyébként meg 300-ra van korlátozva talán, vagy valami ilyesmi rémlik, viszont a net sebességéből adódoan illetve a felhasználás szempontjából arra nem is nagyon van szükség jelenleg.

    Mi a véleményetek?

    [ Szerkesztve ]

    Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

Új hozzászólás Aktív témák