Új hozzászólás Aktív témák

  • BarsonyDavid

    újonc

    Szép napot!

    Nem kifejezetten értek a hálózatokhoz, mondjuk úgy hogy tutorialok és fórumok alapján el tudok botladozni valahogy a megoldásig, de amúgy... A lényeg:
    Úgy tippelem túl van terhelve a mostani Dlink DIR-842 routerem, egyre gyakrabb hogy egy-egy percre egyszerre elmegy a net és a saját hálózat is megszűnik, majd megjavul magától.

    Feltételezem egy nagyobb forgalmat bíró új router lesz a megoldás. Tudtok ilyet ajánlani 30k alatt? Ha nem akkor akörül?

    1000-es DIGI netet kell szétosztania, plusz van egy belső hálózat igen nagy forgalommal: a routerbe csatlakozik wifin majd: 2 telefon, 2 laptop; kábelen: 2 munkaállomás jellegű asztali PC, 1 FileServer (amiről 0-24 felhőbe biztonsági mentés megy szinkronizációval, napközben meg róla dolgozunk, minden fájlunk ott van és nem word dokumentumokra kell gondolni hanem nagy mennyiségű, komoly, nehéz fájlokra, nagy képek tonnaszámra, projektfájlok, videók töménytelen mennyiségben).

    A wifi abszolút másodlagos szempont, kb nem érdekel hogy milyen, mert a lényegi forgalmat kábelen bonyolítjuk, és feltételezem a router ami bírja ezt a forgalmat már elfogadható vezetéknélküli kapcsolattal rendelkezik. Viszont szeretném ha a router bírná a fent említett forgalmat, megbízhatóan és stabilan, hosszútávon.

    Gondoltam switch-re, de az én tudásom alapján nem megkerülhető vele a router és az lesz a hálózat bottleneck-je mindenképp. De ez a megoldás is érdekel ha egyszerű a setup és maximum pár menübeállítás az egész.

    Először írok ilyen fórumra, lehet hogy ezt étdemes megjegyeznem. Előre is köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák