Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabesz87

    veterán

    Habár kb. előre tudom a válaszotokat, azért megkérdezem, milyen routert ajánlanátok. Pénteken hozzák az S21 telómat, ebből kifolyólag vennék a mostani Xiaomi 3G helyett wifi 6-osat. Most még csak a teló wifi 6-os, de nyilván a jövőben majd lesz több eszköz. A routert csak AP-ként használom, szóval semmi hasznos feature-re nincs szükségem, csak legyen erős, jó hatótávú, stabil. Itt a társasházban olykor van hogy 100-nál is több hálózatot látok a környéken, szóval le van terhelve rendesen. Telón is 5GHz-et használok, meg amin csak lehet, de a téglafalak mondjuk nem kedveznek neki. Habár most még egész jól megy az 5Ghz a lakás túlsó végén is, ebben a 3G szerintem nagyon faxa. A lakás amúgy ilyen:

    A hálóban van a HGW és a router (2 kis négyzet; router [bal] a szekrény tetején - nem valami ideális elhelyezés). A kábelek fent, a nyílnál (bejárat) jönnek be a lakásba. Pénteken jön az optika, szóval innen húzzák be majd. Arra gondoltam, hogy a routert esetleg ki lehetne hozni az előszobába, mert UTP kábel amúgy át van vezetve a HGW-től a nappaliba, szóval itt akár közbe tudnám iktatni a kábel kettévágásával a routert, és így a lakás központi helyén lenne, csak épp az árammal van gond, mivel nem nagyon tudnám bedugni. 1 csatlakozó van az előszobában, de az is átallenes falon, mint ahol az UTP megy.
    És amire gondoltam: Xiaomi AX1800 (fehér fekvő, ami itthon is kapható a xiaomi boltban; gondolom ez egy átcímkézett, európai AX5 akar lenni?), AX3600, vagy netán TP-Link AX20. Asus nem kell, nekem egyáltalán nincs róla jó véleményem. (Tavaly vettem apósoméknak vidéken egy AC57U-t a régi TP-Link WR841ND helyett...ok, vályogház, de komolyan mondom, rosszabb a wifije mint a 841ND-nek. Kénytelen voltam OpenWRT-t varázsolni a TP-Linkre, és wireless repeater/range extender-ként beállítani, így oldottam meg, hogy legyen net a házban mindenhol). Mondjuk próbáltam pár éve, amikor megszaporodtak a házban a hálózatok, egy TP-Link TL-WDR3600-at, pocsék volt. Utána lett az N18U. Bocs a HSZ hosszáért! :R

Új hozzászólás Aktív témák