Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni mobilinternettel kapcsolatban. Van a közelben több adótorony is, de a legstabilabb kapcsolat érdekében külső antennát szeretnék használni. Sajnos a hálózati eszközökhöz nem nagyon értek, így a topikban olvasgatva a következő elképzelésem támadt:

    Kültéri egységnek egy MikroTik LHGG LTE6 kit

    A sávszélesség csak másodlagos szempont, a legfontosabb a stabilitás lenne, vagyis például a packet loss (csomagveszteség?) minimalizálása. Több gép is használná az internetet folyamatosan Ethernet porton keresztül (wifire nincs szükség). Mivel az LHGG LTE6 kit-en egy Ethernet port kivezetés van, így szükség lenne még egy elosztóra (router?). Mivel több gépet kéne 0/24ben, folyamatosan kiszolgálni, igy egy komolyabb darabra gondoltam, pl EdgeRouter 6P (az SFP portra jelenleg nincs szükségem, de minimum 5 Ethernet kimenet kéne).

    A SIM kártya menne a MikroTik antennába, a mobilnetet pedig tovább osztána az EdgeRouter.

    Egy ilyen összeállításnál a MikroTik antenna 2 magos ARM processzora és a 256 MB RAM-ja nem korlátoznák az EdgeRouter teljesítményét? Mert akkor felesleges lenne az antenna mögé komolyabb routert tenni.

    Működne egyáltalán ez a konfiguráció? Vagy van jobb ötletetek ilyen felhasználásra?

    Köszönök előre is minden segítséget :R

Új hozzászólás Aktív témák