Új hozzászólás Aktív témák

  • godjopet

    csendes tag

    válasz MaCS_70 #90299 üzenetére

    Igen, ez lett volna a cél, hogy maga a router kezelje a torrenteket, hiszen jelenleg laptopról fut a torrentkliens. Úgy tűnt viszont, hogy ez vagy "mókolással" (Padavan), vagy pedig DM-mel rendelkező routerekkel működne csak, amik általában drágábbak mint amit én rászánnék - pontosabban amit rászánnék felárként hogy ne laptopról kelljen futtatni a torrentklienst.

    Gyorsan kellett valamit kieszközölnöm, így tegnap vettem egy használt Asus RT-AC85P AC2400-et egy tizesért. Kipróbáltam, a médiaszerver része jónak tűnik, beolvastattam vele 2 TB filmet/zenét, másik helyiségből is szaggatásmentesen játssza a FHD~10 Mbps filmet wifin, sőt még bele is lehet rendesen tekerni.
    Azt még nem próbáltam, hogy az otthoni hálózat másik készülékén futtatott letöltést lehet-e egyenesen a routerhez csatlakoztatott HDD-re irányítani, de gondolom legfeljebb csak a Sambát kell beállítani hozzá(?)

    Ha ez így működne, az már teljesen megfelelne nekem, remélem fog is. Nem nagy probléma hogy nem a router kezeli a torrentklienst, tényleg minimális használatról van szó, saját célra nyilván más lenne az elvárásom. A lényeg, hogy a távoli elérés megy több helyről is az otthoni hálózaton és nem kell hozzá bekapcsolva lenni a laptopnak.

    A Teamviewert amúgy csak arra használom, hogy átvegyem muter gépe felett távolról az irányítást ha valamit mókolni kell rajta, vagy mondjuk egy letöltés elindításához, szóval nem értem hogy mire gondolhattál, hogy nem erre való...

Új hozzászólás Aktív témák