Új hozzászólás Aktív témák

  • hoffman_

    veterán

    sziasztok,

    lassan 1 hónapja nyűgös egy Arcehr C7 v2 itthon, tartok tőle, hogy közel a vég. új wireless router/AP-t vadászok itthonra, ebben kérnék segítséget. viszonylag egyszerű terep:

    45nm, 20-40cm vastag téglafalak
    1x asztali PC cat5e
    1x LG TV cat5e
    1x Xpeno NAS cat5e (ez majd TrueScale lesz egyszer)
    1x Chromecast
    2x iOS eszköz
    3x laptop
    1-2x IoT szemét
    VPN nincs, de lesz hamarosan, 5-6 eszközre is akár
    50k körül nézelődöm ha marad a Mikro (lásd alább), amúgy inkább 30

    jelenleg 500Mbit net van, lassan jön a giga, de az itthoni gerincnek gondolkodom 2.5G-n, aztán majd szétdobom egy switchbe, ha több eszközre kell, egyidejűség alacsony lenne.

    fentiek fényében két kérdésben kérnék segítséget:

    1) érdemes a gigabites Mikortik RBD53iG-5HacD2HnD helyett a C53UiG+5HPaxD2HPaxD-t venni a 2.5G miatt vajon? spec alapján nekem úgy tűnik.
    2) rendes eszközt szeretnék, ha nem is ipari, de valami komolyabb terméket. inkább a megbízhatóság, mint a sok extra feature a lényeg, ne legyen rogyásig exploittal egy firmware, vagy javítsák, ha mégis. érdemes Mikrotikben gondolkodnom vagy hagyjam a fenébe és Asus - TP-Link menjen? utóbbiakból szerintem 30k körül is bőven lenne, ami kiszolgálna. Mikro azért jött szóba, mert Cisco és Ubi árakhoz képest barátibb és azt gondolom, hogy azért nem selejt. nem vagyok rutinos hálózatban, de rajta vagyok, CLI-ből valószínűleg nem tudnám felprogramozni, de GUI alól csak nem olyan vészes.

    köszönöm előre is, ha akad tipp vagy egyéb javaslat.

    ui.: Voda net van itthon, egyelőre bridge mode-ban van a saját routerem előtt a hulladék eszközük, de lehet, hogy Telekom váltás lesz, azt nem tudom, hogy ők mit adnak sajnos.

    [ Szerkesztve ]

    "The time you enjoy wasting is not wasted time."

Új hozzászólás Aktív témák