Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Frawly #57687 üzenetére

    Szóval még akciósan is 4k különbség van, nem 2-3. Ami önmagában nem tűnik soknak, de ha a teljes ár %-ban nézed, azért jelentős árkülönbség.

    Nem olyan vészes, mondjuk mikor én vettem, még éppen nem is indult meg az árzuhanás. Most megint mondjak HDD területről példát? A Wd Black 1003FZEX még most is több, mint duplája, mint egy átlagos 1TB-os HDD, nyugodtan kérdezzünk rá, miért fut ez a tipus cc 10+ éve ekkora árkülönbséggel és miért veszik ennyien, akiknek fontos a megbízhatóság? Minden eszköz működik halál optimális körülmények között általában, a kiemelkedő eszközök viszont túlélik az esetleges nem optimális működési körülményeket is, amikről a felhasználó nem is tud, csak nyekereg, mert besz*rt ez vagy az a hw.

    Rossz táp -- két HDD, -egy túléli, egyik sima Seagate 320, másik ősöreg WD Black 640. Ekkor ill ezután vettem az 1 terás WD Black-et rendszer alá, pont mikor elköszöntem MS-tól.

    Van aki sokallja a plusz 4 ezer forintot, de ha sok esetről olvasna, hogyan élnek túl egyes drágább hw-ek rendkívüli anomáliákat......vettem én már mezei Kingston-t is, de sokáig tőlem távol lévő supportált gépre inkább egy használt Fury 120GB-ra tettem a rendszert, saját gépeken sem véletlenül van Intel 520 meg Samu 860 EVO a WD Black-ek meg Red mellett, 6 éve nem kell velük foglalkoznom, nem akarom, hogy idegesítsenek, ha már szoftverfronton megszabadultam a fő idegesítő MS-tól.

    Szóval ezek után kérdezem, sok az a 4k plusz? 1, 2, 3, 4, 5 év múlva is felteheted ugyanezt a kérdést, sok volt az a 4k plusz?

    Egyébként ez a Samsungos téma nálam eléggé sarkított volt, QLC sorozat ismeretlen, de ismerik a hátrányait, annál én se adnék ennyi plusz pénzt. Most még. A 860 EVO viszont már tudható, hogy megéri az árát. (mondjuk nálam ez olyan, mint a Mint meg a Cinnamon) ;)

    Amúgy meg a fő baj az, amit tegnap is olvastam a BB topikban, mikor ment a kérdés, miért vetted azt a drágábbat? 500 vs 3200 MB/s volt a válasz. Ja, alaprendszer futtatásra........így marketingelik és sokan beszopják, hogy woooow de qrvagyors SSD-m lesz! Nem nyamvadt Sata3-as csiga! A teszteknek nem hiszik el, hogy ms-nyi különbségek vannak csak. :D Mi a manó az az acess time meg különben i kit érdekel......NVMe a király! (na ezek mennek átlag user fronton, mint tudod)

    Szóval a QLC és lassan beszivárog a konzumer piacra, sokan már úgyis a PLC miatt vinnyognak! Így van ez régóta, azt senki nem hiszi el, hogy ha a gyártó marad az SLC.nél, akkor itt a home usereknek nem nagyon lenne még SSD-je ilyen tömegben.

    [ Szerkesztve ]

    eladó Samsung PM883 1,92TB SSD 50eft

Új hozzászólás Aktív témák