Új hozzászólás Aktív témák

  • rudeee

    őstag

    Sziasztok!

    Kis segítséget szeretnék kérni egy új LCD TV kiválasztásában. Idén kora tavasszal cseréltem le a saját TV-met egy Sony KD-49XE9005 típusra hosszas utánajárás eredményeként. A fórumon már akkor is szó volt róla, hogy akármennyire is drága egy TV nem lehet tökéletes modellt találni, mert valamelyik részét mindig elcseszik a gyártók amivel teljesen egyet értek és ennek tudatában nézem a típusokat.
    Az alábbi két készülék között szeretnék dönteni és kikérném a véleményeteket hogy ti melyiket ajánlanátok és miért?

    [LG-43UK6950]
    [Sony KD-43XF7596]

    Árban az LG 150k, a Sony 170k körül mozog. Összegben 200k-nál többet nem költenénk rá.
    Alapvetően HD csatornák nézéséhez, időnként a PC képernyőjeként kiterjesztve, illetve az okos tv rendszerében a youtube 4K-s videóinak nézésére lenne használva.
    Azt tudom hogy az LG webos rendszere a legjobb és leggördülékenyebb a magic remote távirányítóval együtt.
    A Sony Android TV rendszere lassú és dadogós, de mivel nekem is ugyan ez fut az XE9005 modellen így tudom milyen és a lassúságot leszámítva egyáltalán nem rossz cucc.
    Mindkettő tud hangalapú keresést ami a youtube esetében is nagy előny a keresésnél.
    Szintén mindegyik TV IPS paneles, ami tudom hogy nem üti meg azt a szintet mint a VA panel, de ebben az ársávban és méretben nem találni VA paneles készüléket.

    Saját meglátásom alapján a Sonyval jobban szimpatizálok, mert talán a kép és mozgásmegjelenítés szebb lehet az LG-hez képest, de ezért is szeretném kikérni a véleményeteket hogy nektek van-e bármelyikkel tapasztalat (bevilágítás, homogenitás, stb.). Egyenlőre egyiket sem láttam élőben, de a napokban tervezem őket megnézni a MM-ban.

    Köszi a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák