Új hozzászólás Aktív témák

  • Zlin50

    senior tag

    válasz Mr. Teddy #28020 üzenetére

    A WD green a leghalkabb. A csámcsung kifejezetten nálam csúnyán leszerepelt a hangja miatt. Mások azt írják halk. Lehet, de kérdés kinek mi a halk.
    A WD a leghalkabb ami a kezem alatt volt. A csámcsung hűs ugyan, mert 30 fokos hőségben is 25 fokot jelzett indítás után, holott a WD és a Hitachi 30-at. Hát így lehet is hűs.
    A 8mp a load unload cycle (smart 193-as érték) növekedésében mutatkozik meg. Sokan panaszkodtak miatta, mert gyorsan növekszik, bár csak akkor ha ébren tartják, különben nem. Egyébként meg át lehet állítani a wdidle3.exe programmal megfelelő módon és akkor töredékére csökken az érték. Ha ébren van tartva átállítás után akkor meg főleg.
    A WD green és green power (pl caviar green, AV-GP) sorozat tagja feltehetően mind 8mp-es. A WD20EARS, WD20EARX, WD20EURS biztosan mert kipróbáltam ezeket. A EURS és EARX még ébren tartáskor is halk, de az EARS hangosabban reagál náluk a sentinel ébren tartó jelére és munka közben is jobban hallható, igaz gyorsabb is. Az EURS és EARS sebessége kb egyforma, viszont az EARX lassabbnak bizonyult ugyanarra portra kötve.
    Tárolásra még az EARX is jó ha nem érdekes a sebessége. Olyasmik tárolására jó amit nem sűrűn mozgat az ember. Róla filmet lejátszani például megfelelő a sebessége, de érdemes a 8mp-et átállítani, hogy ne aludjon hamar.
    A Hitachi viszont nem hangos és nincs 8mp. Az 5K3000-es például tárolásra szintén megfelelő.

    [ Szerkesztve ]

    "HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"

Új hozzászólás Aktív témák