Új hozzászólás Aktív témák

  • Coolmat

    őstag

    Üdv!

    A múltkori hdparm-os írásomhoz találtam egy fixet, mivel sajnos nem működött az autorun-os indítás, a javított ügymenet a következő:

    1. Töltsd le innen a programot.

    2. Telepítsd fel a hdparm-6.9-20070516.win32-setup.exe fájlt. Ha 64 bites oprendszert használsz, akkor a telepítés helyét írd át Program Files(X86)-ról Program Files-ra.

    3. Telepítsd fel a ServiceInstaller.exe fájlt is, ez felel majd azért, hogy a rendszer elindulásakor automatikusan elinduljon a program, és kikapcsolja magától az APM-et valamint letiltsa a HDD motorjának leállását.

    4. Ha a 2. lemezed a HDD akkor más teendőd nincs, ha nem, akkor van még egy feladat: keresd meg a feltelepített hdparm/bin mappában a hdparm.xml fájlt, majd nyisd meg egy szövegszerkesztővel. Ha az első lemezed a HDD, akkor a 6. sorban a <DiskIdentifier> utáni hdb-t írd át hda-ra, ha 3. lemezed a HDD akkor hdc-re... Ha nem tudod hanyadik lemezed a HDD, akkor nyiss meg egy parancssort rendszergazda jogosultsággal, és futtasd le a hdparm -I hda (vagy hdb, hdc...) parancsot, ez kilistáz rengeteg infót az adott meghajtóról (pl. azt is hogy be van-e kapcsolva rajta az APM), a lista legtetején ott lesz a meghajtó neve is.

    5. Indítsd újra a géped, és a fix érvénybe lép.

    Remélem sikerült közérthetően leírnom mit hogyan kell, arra kérek minden Seagate tulajdonost aki tapasztalta ezt a klattyogást, hogy próbálja ki, ha valami nem jössz össze szívesen segítek.

    Mióta használom a fixet egyáltalán nem hallottam a klattyogó hangot, és a load/unload cycle count SMART értéke is jóval kevésbé növekszik:

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák