Új hozzászólás Aktív témák

  • lócitrom

    őstag

    nemrég adatkárosult lettem. egy WD Red rövid használat után megadta magát. pótolni próbálnám, de ezek után visszaesett a bizalmam. Seagate vinyókkal eddig nem volt gondom, felmerült bennem, hogy talán hagynom kellene a WD-vel való újabb próbálkozást és a médiaszervert is valami ST-ről kellene futtatnom.

    szóval a cél egy amolyan csináld magad médiaszerver volna: OpenWRT router + valamilyen masszív merevlemez folyamatos üzemben. folyamatos üzem alatt értendő, hogy ez a kütyü viselné el a P2P rótta terhet, amikor igény van rá. tehát amikor letölt, akkor letölt, amikor meg nem, akkor feltölt többnyire, lényegében igény szerint. ugyanígy ha nem is tölt semmilyen irányban, akkor olykor valamilyen eszközön nézi valaki itthon a rajta lévő sorozatokat. ha ez zajmentes üzemmel jár, az csak plusz.

    ezek függvényében ezt a feladatot eddig tehát egy WD Red végezte el. viszont nem tudom az mennyire normális, hogy végül ~2 év használat után elhasalt. nem tudom, hogy én vagyok hülye vagy ez csak balszerencse lenne. ki mit javasol? milyen merevlemezt lehet érdemes forszírozni? kapacitás tekintetében 4-6 terra az elképzelés legfeljebb.

    „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

Új hozzászólás Aktív témák