Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Joshi #22162 üzenetére

    stallGuard - érzkeli a terhelést, ha minden igaz, ez kell a sensorless hominghoz. Ha valakinek ez nem szempont, akkor mindegy.
    coolStep - ez úgy hangzik, hogy takarékosabb. Ami nem feltétlen számítana itt, viszont ez azt is jelenti, hogy kevésbé melegszik.
    dcStep - ezt a 2209 sem tudja, erősebben tartja álló helyzetben a motort, hogy külső erőhatásra se ugorjon lépést.

    De ezekből is lehet hogy több verzió van és nem teljesen ugyanazt tudják az egyformán pipáltak sem.

    Kicsit körbe kell keresni, mert több áron is szokott lenni és több shopja is van a bigtreetechnek. 4 db esetén lehet van 5 dolcsi különbség összesen. Ha jól emlékszem akciós nov11-es időszakban vettem és nekem a 4 db 2209 v1.2 volt talán 15 dolcsi.

    Én egyébként vettem sima fapados hr4988-asokat is, kevesebb mint 4 dolcsi egy 5ös csomag és ha véletlen elszállna, akkor van olcsó tartalék. [link] Előtte ilyennel használtam az skr 1.3at, jól mentek (16-os microsteppinggel).

    (#22166) Joshi
    ha nem akarsz endstop nélküli működést, akkor jó lehet a 2208 is, ha pár dolcsit spórolni akarsz. A verziók közti különbséget nem tudom, gondolom az újabb jobb (de a verziózás gyártónként van, szóval más gyártóé mást jelent és a lábkiosztásban is lehet zavaró különbség, bq skr boardhoz ajájlott a bq gyártású stepper hogy ne legyen kavar).

    Nekem 900-as beállítással mennek a tarantulámon a motorok. 800-on még néha skippelt. Kicsit már kopottak a görgők, beleette magát az item kompatibilis alu profik (nem v-slot a váz sajna).
    Igaz, van egy kis ventilátor a board és a driverek felett, egyáltalán nem melegek a bordák a 2209-en így.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák