Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Aryes #24141 üzenetére

    Ha munkaként végzik, akkor nem csak anyagköltséget kell kitermelni, hanem a gép árát, az iroda bérletet, az alkalmazottak bérköltségét, a helyi adókat, más céges adókat. Valamint a veszélyes anyagok kezelését, elszállíttatását... és nem árt némi profit sem. Meg ők nem feltétlen a barkácsolós gépeket használják, hanem megbízhatóbbakat.

    Ezért is szoktuk mondani, hogy néhány darab tárgy felett már simán megéri saját alap nyomtatót venni. Persze ilyenkor az idejével és türelmével "fizet" érte, de általában abból több van, mint elkölthető pénzből.

    Itthon mondjuk nem is igazán tudnám elképzelni, hogy átlagembereket célzó bérnyomtatásra vállalkozást nyissak. Egyszerűen nincs olyan fizetőképes kereslet és aki nagyon akar valamit, az is inkább magának megcsinálja. Csak úgy érheti meg, ha valami más tevékenység mellé hébe-hóba jön egy ilyen ügyfél is, de megélni ebből itt nem nagyon lehet. Cégek számára prototípus készítés az már más tészta, bár ilyen céges megrendelőből is kevés lehet. Ahol meg használni akarnak ilyesmit, szintén inkább cégen belül megoldják maguknak.

Új hozzászólás Aktív témák