Új hozzászólás Aktív témák

  • repvez

    addikt

    üdv,
    Mégcsak infó gyűjtés fázisban vagyok , hogy milyen nyomtatót kellene beszereznem vagy egyáltalán megéri e.
    Ezért lenne pár kérdésem ami nem is anynira magával a géprol inkább a nyomtatásrol mint olyan.

    Szóval,
    Mennyire lesz mérethelyes a kinyomtatott tárgy a megtervezett mérethez képest? ugy értem, hogy a hülés folyamán összemegy e vagy épp tágul valamit , vagy tartja zt a méretet?
    Elég macera lenne ha a prototipus gyártásakor azért kellene ráhagyni , hogy meg lehessen nézni a müködését majd amikor esetleg fémbol megmunkálnánk meg vissza kellene venni a méreteket és ujratervezni hozzá mindent.

    A második, hogy mennyire tartósak és viselik el a fizikai terheléseket , hajlitást ,csavarást stb. max 50kgig használhat a nyomtatott alkatrész bármely irányu terhelésre? hogy lehet ezt elözöleg leellenörizni, hogy megfelelő e ha könnyitéseket is alkalmazom vagy tömörként kell kinyomtatni?

    Hogy lehet meghatározni, hogy milyen lenne az adott tárgyhoz a legjobb filament? Mennyire pontos a felhasználható filament menynisége a nyomtatásra, hogy ne menet közben fogyjon ki.

    Melyik nyomtató lenne a legjobb kezdésnek ami a legkevesebb utó modofikáciot és beállitást igényli , hogy jó nyomtatás legyen a vége.De van benne potenciál a későbbi upgradere. 100-150k max. a szoftvertek és a firmwarek menynire befolyásolják a nyomtatót ugy értem, hogy ha alapbol mondjuk nincs vele gond, de egy szoftver ujitás után elrontja a beállitásokat és rosszabb lesz mint volt vagy minden frissitéssel azért érezhetően javul valamit a nyomtatás minösége vagy egyszerüsödik a folyamat:?

    Mennyire jó a felület minösége ha sima felületet szeretnék nyomtatni vagy kell csiszolni és esetleg leglettelni a felületet és festeni ? egyáltalán az oilyen beavatkozást mennyire szereti, gondolok itt a különbözö oldoszerek és kémiai anyagok kapcsolatára.

    Mennyire fontos, hogy be legyen dobozolva vagy nyilt helyen legyen a nyomtató a keletkező füstök gázok miatt és mennyire zavaró a zaj, ha a lakásban lenne használva vagy egy fal választaná el az embert töle . lehet e aludni mellette ha este is menne a nyomtató, hogy reggelre végezzen.

    Fusion 360assal megtervezett alkatrészt elö lehet késziteni a programon belül egybol nyomtatásra vagy mindenképp szükséges a nyomtatóhoz adott slicerrel is modositani rajra?

    Ha megerősitett fém menetet akarok beletenni a nyomtatásba akkor milyen lehetöségek vannak arrra, hogy az pontosan merőlegesen és jol illeszkedjen a helyére? amiket láttam, hogy felmelegitik pákával és beleolvasztják a mőanyagba az anynira nem nyugozott le, hogy az a megfelelő pontoságot hozná. és a csapágyak beillesztésére is , hogy ne is feszitse szét és ne is legyen laza az illesztés.

    Ighy hirtelen enyni, de még rengeteg van .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák