Új hozzászólás Aktív témák

  • gyantaszuz

    tag

    válasz gyantaszuz #43353 üzenetére

    Ezt csak itthagyom, hatha jar meg igy is mas, ugy latom eleg sokan kezdtek el panaszkodni ra mas forumokon is:

    Jartam itt korabban egy eleg hangos Prusa MK4-gyel. Brutto 1 honap troubleshooting folyamat volt a supporttal. Viszonylag keszsegesek voltak a problema megoldasa kapcsan. Ez ido alatt kuldtek uj stepper motorokat (az egyik Z rod kicsit meg volt hajolva out of the box), csapagyakat, trapezoid nutot meg egyeb hullo dolgot. Valamint onszorgalombol ujranyomtattam es kicsereltem az osszes PETG alkatreszt, kapott hangszigetelo szivacs+jarolap kombot, de mindez nem igazan oldotta meg a rezonanciabol eredo hangokat.
    A problema ugy nez ki tenyleg csapagy gond lehetett, amire elsore is tippeltem. Az osszes csapagy a 2 unnep kozott kapott egy izopropil furdot, telinyomtam annyi zsirral amit csak kepesek voltak felvenni, utana meg az osszeszereles elott jol megjarattam oket kezzel, eltavolitva a felesleges zsirt. Azota azt mondom egesz halk lett a gep. Javasoltatok itt is paran, hogy erdemes jol bezsirozni, de nem gondoltam, hogy ezt jelenti a "jol". :D
    Szoval amit a Prusa javasol, hogy eppen meg kell zsirozni, az az en esetemben nem mukodott sajnos.

    Valszeg lesz meg egy korom a supporttal, szerintem a load cell meg fogja magat adni. Az ABL nem annyira pontos neha, kicsit alacsonyra kalibralja az offsetet. Bar lehet csak firmware szinten valtozott valami, meg nem astam bele magam nagyon.

    De hogy ne csak a negativumok legyenek itt, azt mondom, hogy prima kis gep, nem mondom, hogy megeri a jelenlegi arat, ha csak a vasat nezzuk, foleg egy Bambu A1-et elnezve. Viszont az egyik szempont ami miatt mellette dontottem az a support es arra eddig nem lehet panasz (csak arra nem szamitottam, hogy ilyen hamar szuksegem lesz ra :D ).
    BF akcioban kapott egy obXidian fuvokat, ami semmi egyeb kalibraciot nem igenyelt, gyakorlatilag "plug&play". Par napja nextruder adapter + 0.25 fuvokaval hasznalom, ami szinten nagyszeru minoseget hozott elsore, minden kalibralas nelkul.
    Nagyon jo minosegben nyomtat, max filament es modell/slicer settingbol eredo gondok adodnak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák