Új hozzászólás Aktív témák

  • izisz

    senior tag

    válasz tibi970307 #6841 üzenetére

    Egy másik, működő tengelyről teszt gyanánt tedd át a drivert az extrúderhez és próbáld meg azzal. Elképzelhető, hogy az A4988-ad adta meg magát.
    Másik opció, hogy az E1 jelzésű extrúder fészket konfigolod be marlinban és onnan is megpróbálod a motort járatni. Lehet, hogy a ramps E0 fészke körül van gubanc.

    (#6839) zoombiee
    PETG: képek alapján még kellene játszanod a retract beállításokkal, szőrös-rücskös itt-ott. Ill a legelső képen úgy tűnik az első réteged nem túl fain, nozli-asztal távolsággal kellene még játszani. (PETG és PLA egy hajszálnyival másabb nozzli-asztal távolságot igényel, hogy szép legyen az első réteg, PLA-nál kicsit közelebb, PETG-nél picit távolabb - itt most 0.0xmm-ekről beszélek)

    Az asztalhoz közeli rétegeknél a gány külső felület túl magas hőmérsékletre utal, utána, ha már megy a venti, szebb a falad, szóval vagy 2. rétegtől legyen valami jobb légmozgás, vagy a nozzli hőt vedd lejjebb (a szőrözésben is segít az alacsonyabb hő) DD petg nálam pl 215-220 fokon is szépen extrúdálódik, szóval nyugodtan próbálj meg csökkenteni a hőn.
    Az U alakú alkatrészeden és a csavaron nem tudom milyen hibát akartál megmutatni, esetleg írd le/karikázd be a képen (vagy csak vak vagyok :D)

    0.2 nozzli: ahogy írtad, 0.4-ről, 0.2-re a nozzli méretet slicerben. Illetve sebességet érdemes csökkenteni, úgyis kisebb, részletesebb modelleket akarsz vele gyártani - gondolom én?!
    A kisebb fúvóka viszont haklisabb lesz/lehet a szennyeződésre, szóval valami fila tisztító kézikészülék felrakása javasolt.
    0.9-es extr. mult. nem az igazi, érdemes lenne egy E step kalibrációt csinálnod, hogy ne kelljen ennyire levenni ezt az értéket. Helyes E step érték mellett 1-2% +/- a 1.0 érték körül még okés (0.98 - 1.02), ha többet kell állítani, akkor az E step nagyon el van mászva. Amúgy ha pontos az E step, PLA 1.0-val is szép lesz, petg-nél meg pici under extrusion javasolt szerintem (0.98/0.99), de csak minimális, látszik az utolsó, fedőrétegből, hogy mennyire érdemes levenni, nálam 0.99 (99%)

    Amúgy fentebb pár hozzászólással van linkelve troubleshooting guide, nézd át az oldalt, képekkel illusztrált a leggyakoribb hibákról és megoldásokról.

    (#6840) blountex

    Az ilyen kisebb menetek és a support nem barátok - oda én nem tennék.
    Belülre persze ok.
    Az a külső perem - gondolom 3mm-t akartál írni - ha nincs letörés a szélén körben, akkor szintén supportos téma, ha megnézed layer viewban, látod, hogy a levegőbe rakná a hurkákat azon a szinten, nyilván az nem ok :)
    Oldható support: létezik olyan filament, ami oldaható és direkt support nyomtatásra (is) alkalmas. De pla/petg nem ilyen. Itt marad a manuális letördelés. Az oldaható supporthoz 2 fejes nyomtató kellene, ahol az egyik fej csak ezt az anyagot adagolja és csak a supportokhoz. Aztán a kész modell mehet fürdöni és oldódni. (PVA meg talán HIPS)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák