Új hozzászólás Aktív témák

  • odiepapa2

    tag

    Sziasztok.

    Megígértem, hogy megírom az első tapasztalataimat a WANHAO nyomtatómról, úgyhogy erről írok egy kis amatőr beszámolót. Teljesen kezdő vagyok a témában, úgyhogy a profiknak lehet uncsi lesz, de talán aki hasonló cipőben jár mint én, azt lehet hogy érdekelni fogja. Hosszú hetek után végre megérkezett a WANHAO D9/400-am. Mezei felhasználóként meglepődtem mekkora nagy doboz érkezett, de nem véletlenül vettem ekkorát, ugyanis a 400-as méret mindenképpen kell nekem (egybe darabok nyomtatása miatt).

    Azt kell hogy mondjam, teljesen kezdőként (aki még csak youtube-on látott 3D nyomtatót) abszolút pozitív az első benyomás! A fórumokat olvasva azt kell mondjam, hogy több "megoldandó problémára" számítottam így elsőre, de csak egyetlen eggyel találkoztam, mégpedig azzal, hogy ha erősen meghúzom a Z tengelyt tartó csavart, akkor maga a tengely kicsit feszül és valamiért a jobb oldali motor nem tudja megemelni a tengelyt, ezáltal elferdülnek a nyomtatott tárgyak. Ha meglazítom a csavart, akkor viszont szépen csúszik a tengely is. Szerintem ez abból adódhat, hogy a fix váz és a tengelyen fúrt fix csavarhely között kb 1 mm diffi van és emiatt feszülhet a szerkezet. Ettől függetlenül minden más szuper, az ágy tökéletes, nem torzult, nem görbült meg, nincs csavarodva és még a nyomtató fejjel sem kellett sokat szenvednem, mert gyárilag össze volt szerelve, feltéve a Z tengelyre és előre tesztelve.

    Annyi volt a dolgom, hogy 2 óra alatt összeszereltem a vázat és hálózatra dugtam a vasat. A cucc 2 napja van meg, azóta 1 inches kockákat nyomtatgatok CURA-val és ismerkedem a szakma illetve a nyomtató rejtelmeivel.

    Egyelőre a CURA-ban lévő lehetőségeket / beállításokat kóstolgatom, próbálom finomhangolni a gépet és még egyelőre a gyári firmware-t használom.

    Elsőre szeretném tökéletesíteni a kis 1 inches kockámat, felgyorsítani a nyomtatást a minőség rovása nélkül illetve megtapasztalni, hogy milyen anyagfalvastagsággal érdemes nyomtatnom, mennyire lesz rugalmasabb / feszesebb tőle a nyomtatott tárgy. Továbbá megnézni, hogy mennyire lehet alakítgatni (csiszolni, fúrni és festeni) a kész tárgyakat.

    Képekben itt látjátok a gépet: WANHAO D9/400

    Hirtelen ennyi. Lassan elfogy a dobozban érkezett filamentem, úgyhogy most azokat vadászom, hogy hol és milyet érdemes venni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák